Statele Unite s-ar pregăti de intentarea unui proces penal împotriva Huawei

Statele Unite s-ar pregăti de intentarea unui proces penal împotriva Huawei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2019

Tensiunile dintre Statele Unite și Huawei ar putea intra într-o nouă fază, cu un proces penal intentat împotriva producătorului chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform The Wall Street Journal, procurorii americani vor intenta proces penal producătorului chinez sub acuzația de furt de secrete comerciale. Investigația s-ar afla într-un stadiu avansat, astfel că acuzațiile oficiale ar putea fi făcute publice curând.

Investiția penală pare să-și aibă sursa într-un proces civil dintre operatorul american T-Mobile și Huawei care a vizat un instrument de testare a smartphone-urilor numit Tappy.

În 2014, T-Mobile a dat în judecată Huawei pentru accesul neautorizat, fotografierea și tentativa de furt a unor părți ale instrumentului robotic de testare a smartphone-urilor. Operatorul a cerut daune de 500 de milioane de dolari.

Facebook va verifica reclamele electorale în Europa CITEȘTE ȘI Facebook va verifica reclamele electorale în Europa

Judecătorul a dat câștig de cauză T-Mobile trei ani mai târziu, însă a aprobat daune de doar 4,8 milioane de dolari.

Huawei este privită cu neîncredere nu doar în Statele Unite, ci în mai multe regiuni ale lumii, din cauza legăturilor strânse ale șefilor companiei cu guvernul comunist din China. Folosirea echipamentelor produse de Huawei este considerată un risc de securitate în mai multe țări.

La cererea Statelor Unite, directorul financiar al Huawei, Meng Wanzhou, a fost arestat în Canada la finele anului trecut. Aceasta este acuzată de fraudă și de încălcarea sancțiunilor impuse Iranului.

Huawei este în acest moment al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, fiind depășit doar de Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
statele unite
proces