Studiu: Trei din cinci companii intenționează să crească bugetele pentru prevenirea atacurilor cibernetice

Studiu: Trei din cinci companii intenționează să crească bugetele pentru prevenirea atacurilor cibernetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2016

Trei din cinci companii internaționale intenționează să crească alocarea de fonduri pentru analizarea datelor de criminalitate cibernetică (FDA), în următorii doi ani, reiese din ediția 2016 a studiului EY Global Forensic Data Analytics Survey - Shifting into high gear: mitigating risks and demonstrating returns, dat publicității luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform cercetării, riscul de fraudă internă într-o companie se situează pe primul loc, cu 77% dintre răspunsuri, în clasamentul pericolelor atunci când vine vorba despre pericole cibernetice. În același timp, riscul de pătrundere neautorizată în sistem sau cel de amenințare internă ocupă locul doi, cu 70%.

De asemenea, 69% dintre respondenți declară că mai au de făcut eforturi pentru a reuși să-și actualizeze procedurile antifraudă, inclusiv utilizarea instrumentelor de analiză a datelor de criminalitate cibernetică. Procentajul, însă, crește la 74% în cazul directorilor în poziții manageriale de top.

În ceea ce privește fondurile alocate FDA, 55% dintre participanții la studiu susțin că acestea sunt suficiente, dar per ansamblu valoarea este în scădere, față 64% cât se consemnase în studiul EY din 2014.

Peste 40% din sejururile exotice sunt rezervate prin early booking, la prețuri cu până la 25% mai mici CITEȘTE ȘI Peste 40% din sejururile exotice sunt rezervate prin early booking, la prețuri cu până la 25% mai mici

În acest context, trei din cinci respondenți afirmă că intenționează să cheltuiască mai mult pe astfel de instrumente IT în următorii doi ani. Totodată, 63% dintre cei chestionați afirmă că investesc cel puțin jumătate din bugetul alocat FDA în activități de monitorizare proactivă.

Studiul EY a fost realizat la nivel global în rândurile a 665 de directori executivi din nouă industrii, incluzând servicii financiare, industria farmaceutică și de sănătate, producție, energie și utilități.

Cercetătorii de la Longitude Research, o agenție de cercetare și conținut business-to-business, au realizat în perioada iunie-septembrie 2015 un număr de 665 de interviuri, în 17 țări, cu organizații care folosesc în mod activ instrumente de analiză de date de tip FDA. Condiția a fost ca respondenții să aibă calitatea de factori de decizie responsabili pentru programul anti-fraudă al companiei în care activau.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 212.000 de angajați în peste 700 de birouri din 150 de țări și venituri de aproximativ 28,7 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2015. În România, EY este unul dintre liderii de pe piața serviciilor profesionale încă de la înființare, în anul 1992.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice