Subsidiara din Spania a Vodafone va disponibiliza sute de angajați

Subsidiara din Spania a Vodafone va disponibiliza sute de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2021

Grupul britanic de telefonie Vodafone a anunțat că subsidiara sa din Spania intenționează să elimine până la 515 locuri de muncă, în special în rândul operațiunilor comerciale, în condițiile în care se confruntă cu "condițiile dificile de pe piața spaniolă competitivă", informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Operatorul a adăugat că se va întâlni cu sindicatele la finele acestei luni și va demara o procedură de negociere, care va dura o lună, pentru a disponibiliza până la 12% forța de muncă din Spania, scrie Agerpres.

VIDEO Apple a lansat Watch Series 7 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat Watch Series 7

"De mai mulți ani, competiția intensă pe partea de prețuri și migrația spre tarife mici în Spania au condus la o scădere drastică a veniturilor și la o deteriorare semnificativă a marjelor", a informat Vodafone Spain într-un comunicat de presă.

În replică, sindicatele au criticat anunțul ca o încercare de a ascunde eșecul echipei de conducere de a reorienta compania și au cerut mai multă inovare și eficiență în locul eliminării unor locuri de muncă.

"Aceasta este a patra rundă de concedieri demarată de Vodafone în ultimii opt ani și este o dovadă a incapacității parlamentarilor și organismelor de reglementare de a oferi sustenabilitate unui sector crucial pentru economia digitală a viitorului", a apreciat sindicatul UGT, care reprezintă 50% din drepturile de vot ale muncitorilor.

Vodafone este ultimul operator de telefonie mobilă și internet în bandă largă din Spania care încearcă să își restructureze personalul, după ce grupul francez Orange a anunțat în luna mai că va disponibiliza 485 de angajați din cauza competiției intense de pe piața de telecomunicații din Spania.

Afectați de mai mulți ani de diminuarea marjelor și creșterea costurilor pentru a putea oferi cele mai noi servicii de telefonie mobilă, cei șase operatori telecom din Spania au demarat campanii agresive de reduceri de prețuri și atragere de clienți de la rivali. Experții estimează că aproximativ jumătate din locurile de muncă din sectorul telecomunicațiilor din Spania au fost eliminate în ultimii 20 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
spania