Sute de milioane de date ale utilizatorilor de Facebook au fost stocate la vedere

Sute de milioane de date ale utilizatorilor de Facebook au fost stocate la vedere
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 apr 2019

Compania de securitate UpGuard a descoperit 540 de milioane de date personale stocate de doi dezvoltatori de aplicații pe servere publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două seturi de date personale ale utilizatorilor de Facebook, care însumează 540 de milioane de înregistrări, au fost stocate pe servere publice de Cultura Colectiva, o companie mexicană și o aplicație numită “At the Pool”.

Împreună, cele două seturi de informații personale cumulează 146 GB. Informațiile stocate de Cultura Colectiva includ nume de conturi, date de identificare și istoricul activității utilizatorilor.

Al doilea set de informații, deși mai mic cantitativ, constă în informații mai importante pentru utilizatori, inclusiv peste 22.000 de parole.

Ministrul Comunicațiilor: Căutăm soluții pentru utilizarea excedentului ANCOM în direcția finanțării proiectelor din zona telecom CITEȘTE ȘI Ministrul Comunicațiilor: Căutăm soluții pentru utilizarea excedentului ANCOM în direcția finanțării proiectelor din zona telecom

Ambele seturi de date au fost stocate pe serverele Amazon S3 și nu se știe deocamdată cât au stat acolo sau cine le-a accesat și ce a făcut cu ele. Cert este că Facebook le-a șters după ce a fost înștiințată de compania de securitate care a făcut descoperirea.

După scandalul Cambridge Analytica de anul trecut și toate descoperirile care i-au urmat, Facebook se află în colimatoru și încearcă să recâștige încrederea pierdută a utilizatorilor.

De data aceasta, însă, vina directă o poartă două companii terțe, care au stocat o cantitate foarte mare de date personale la vedere aparent din greșeală, nu din rea voință.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
date personale
amazon