Teamnet, una din fostele firme ale lui Sebastian Ghiță, a primit un contract public în Oman

Teamnet, una din fostele firme ale lui Sebastian Ghiță, a primit un contract public în Oman
scris 15 sep 2016

Teamnet Group, companie IT care a aparținut lui Sebastian Ghiță, a obținut un contract de la Ministerul Municipalității Regionale și al Resurselor de Apă din Oman, care vizează implementarea unui sistem care va emite online autorizații municipale, a anunțat, joi, compania.

Prtin acest proiect, Teamnet și Grupul Modern Information Technology LLC (ITON) vor digitaliza și optimiza a peste 400 de tipuri de servicii și 700 de proceduri aferente unor domenii precum sănătate publică, salubrizare, construcții și exploatarea resurselor de apă, scrie News.ro.

Piața din Orientul Mijlociu este considerată atractivă de către companiile din sector, în condițiile în care investițiile în IT sunt estimate de Gartner la 212,9 miliarde de dolari în 2016 în întreaga regiune.

Gartner estimează că afacerile din serviciile IT vor reprezenta 84% din segmentul total de servicii în domeniu.

Noi propuneri CE în domeniul IT&C: internet wireless gratuit pentru toți cetățenii UE și conexiuni 5G în principalele orașe până în 2020 CITEȘTE ȘI Noi propuneri CE în domeniul IT&C: internet wireless gratuit pentru toți cetățenii UE și conexiuni 5G în principalele orașe până în 2020

“Deși suntem la început de drum în anumite țări, cum e cazul Oman, într-o piață IT globală extrem de competitivă, estimăm rezultate în creștere la nivel internațional pentru Teamnet în acest an cu 70%, față de 2015”, a declarat Bogdan Padiu, director general al Teamnet Group.

Grupul Teamnet a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de peste 110 milioane euro în 2015, în creștere cu 18% față de anul anterior.

Compania Teamnet a fost una dintre cele mai mari beneficiare de contracte cu statul român în sectorul IT, în perioada 201-2015,  potrivit unei liste publicate în luna mai de către Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR).

Teamnet se afla pe locul patru în topul contractelor cu statul, cu 26 de contracte încheiate cu 17 autorități, în valoare de 258,1 milioane lei (57,3 milioane euro).

Compania a fost controlată de omul de afaceri Sebastian Ghiță, care este și deputat, implicat în mai multe dosare de corupție deschise de DNA Ploiești.

Deși Ghiță susține că nu mai controlează Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuși.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
teamnet
sebastian ghita