Telefonica Deutschland a selectat Nokia și Huawei pentru construcția rețelei sale 5G, chiar dacă Germania nu a stabilit reglementările referitoare la securitate

Telefonica Deutschland a selectat Nokia și Huawei pentru construcția rețelei sale 5G, chiar dacă Germania nu a stabilit reglementările referitoare la securitate
scris 12 dec 2019

Telefonica Deutschland a selectat miercuri Nokia și Huawei pentru construcția rețelei sale de securitate 5G, dorind ca lucrările să progreseze chiar dacă guvernul german nu a finalizat încă reglementările referitoare la securitate care vor trebui respectate de furnizorii de echipamente de telecomunicații, transmite Reuters.

Decizia luată de divizia germană a operatorului spaniol Telefonica survine pe fondul discuțiilor aprinse din Germania dacă ar trebuie să țină sau nu cont de avertismentele Statelor Unite potrivit cărora echipamentele de telecomunicații ale Huawei implică riscuri serioase de securitate, iar grupul chinez ar trebui exclus din infrastrucutra de importanță majoră, scrie News.ro.

Apple lansează iOS 13.3 și iPadOS 13.3 CITEȘTE ȘI Apple lansează iOS 13.3 și iPadOS 13.3

Telefonica Deutschland a mai anunțat că a redus dividendele aferente anului 2019 cu 37%, pentru a da prioritate investițiilor în rețele, în urma unor reduceri asemănătoare anunțate de companiile concurente Deutsche Telekom și Vodafone.

Telefonica Deutschland, care își desfășoară activitatea sub brandul O2, este unul dintre puținii operatori de telecomunicații europeni care au selectat Huawei drept furnizor pentru rețeua 5G, după anunțul făcut de compania elvețiană Sunrise, a cărei rețea 5G a fost pusă în funcțiune în acest an.

Berlinul orește să înăsprească certificarea tehnică și supravegherea guvernanței furnizorilor, în timp ce parlamentarii analizează încă dacă să introducă o supraveghere parlamentară suplimentară.

Ceilalți doi operatori de telefonie mobilă din Germania, liderul de piață Deutsche Telekom și Vodafone, sunt clienți ai Huawei, dar nu au confirmat încă public dacă vor colabora cu grupul chinez pentru construcția rețelelor 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefonica deutschland
nokia
huawei