Telegram a învățat să importe discuțiile din WhatsApp

Telegram a învățat să importe discuțiile din WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2021

În vreme ce WhatsApp nu știe ce să mai facă pentru a împiedica exodul utilizatorilor, Telegram lansează o funcție care facilitează migrarea acestora cu tot cu chat-urile din WhatsApp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Telegram a lansat o facilitate prin care pot fi importate discuțiile din WhatsApp, încurajând și simplificând, astfel, migrarea utilizatorilor dinspre WhatsApp către propriul serviciu.

Funcția este implementată în cadrul celei mai noi versiuni de Telegram pentru Android și iOS și, pe lângă WhatsApp, permite importul și din alte aplicații, mai puțin populare la noi, precum Line sau KakaoTalk.

Instagram adaugă o funcție de recuperare a postărilor șterse CITEȘTE ȘI Instagram adaugă o funcție de recuperare a postărilor șterse

Importul se face pentru fiecare chat în parte și este posibil atât pentru discuțiile individuale, cât și pentru grupuri.

Pentru a copia conversatiile din WhatsApp în Telegram se procedează astfel:

  • iOS: se apasă pe numele persoanei sau al grupului deschis pentru a se ajunge în pagina de Info, iar de acolo se dă “Export Chat”;
  • Android: se folosește butonul cu trei puncte din colțul stânga sus al ferestrei de chat, iar din meniul deschis se merge la More > Export Chat;
  • Din meniul de share al ambelor platforme se alege Telegram, iar în Telegram se selectează chat-ul în care se va face importul, ori se creează unul nou.

În cadrul procesului de export, utilizatorul poate alege să preia și elementele media, caz în care copierea datelor va dura mai mult.

Fiecare linie de text și element media importat va include eticheta ‘Imported’, pentru a arăta utilizatorului că mesajul a fost copiat din altă aplicație de chat.

Controversa din jurul partajării datelor personale cu Facebook, a făcut ca mulți utilizatori să migreze către Signal și Telegram. Exodul a ajutat Telegram, aplicație mai robustă și cu o funcționalitate superioară Signal, dar nu la fel de sigură, să depășească pragul de 500 de milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
whatsapp