Telekom România Mobile, venituri în creștere în T4: Operațiunile din România continuă să fie afectate de reducerile tarifelor de terminare a apelurilor mobile

Telekom România Mobile, venituri în creștere în T4: Operațiunile din România continuă să fie afectate de reducerile tarifelor de terminare a apelurilor mobile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 feb 2024

Telekom România Mobile, al patrulea mare operator de pe piața locală de telefonie mobilă, a raportat venituri totale de 77,5 milioane de euro în trimestrul al patrulea din 2023, în creștere cu 6,2% față de anul anterior, se arată în raportul grupului OTE, proprietarul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul a fost susținut de recunoașterea în contabilitate a unor încasări pe segmentul de servicii IT&C.

Importurile de gaze au scăzut cu 6,2%, în 2023; producția a crescut cu 1,5% CITEȘTE ȘI Importurile de gaze au scăzut cu 6,2%, în 2023; producția a crescut cu 1,5%

"Operațiunile din România continuă să fie afectate de reducerile tarifelor de terminare a apelurilor mobile (MTR), iar o reducere suplimentară de 50% a fost pusă în aplicare de la începutul anului 2024. În concordanță cu cei 4 ani precedenți, Telekom Romania Mobile a obținut încă un an de creștere a bazei sale de abonați, cu 3,3% față de anul precedent", spune compania.

Veniturile din servicii mobile ale Telekom Romania Mobile au scăzut cu 12% în ultimul trimestru, la 43 milioane de euro, pe fondul scăderii bazei de clienți cu 9%, declin cauzat de utilizatorii de cartele prepay.

Rezultatul EBITDA ajustat a fost de 4,1 milioane euro.

La nivel anual, venituri Telekom Romania Mobile au scăzut cu puțin peste 6%, la 286,9 milioane euro. Investițiile în Telekom România Mobile s-au ridicat la 10,4 milioane euro.

 
 

Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR). La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

În noiembrie, Quantum Project, companie de proiect controlată de antreprenorul român Adrian Tomșa, anunță că a semnat cu OTE, companie de telecomunicații subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziția pachetului de acțiuni de 99,9999994% deținut la Telekom România Mobile Communications. Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea tuturor aprobărilor necesare de la instituțiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania mobile
ote
rezultate telekom