Tentative de fraudă ce vizează platforme populare de gaming

Tentative de fraudă ce vizează platforme populare de gaming
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2022

Comunitatea de gaming este vizată în ultimul timp de multiple tentative de fraudă online. Atacatorii copiază identitatea vizuală a unor platforme de gaming cu reputație, cum ar fi Steam, creează pagini de tip phishing care arată similar cu cele legitime și le plasează pe domenii cu denumiri apropiate de original.

Pe lista site-urilor frauduloase, unele încă disponibile online, se găsesc: steamcommunityxino.top (disponibil), steamconmunityn.com (indisponibil), steamcommunulty.com (indisponibil), steamcannunity.com (indisponibil), steamcommunity-it.ru (disponibil), steamcommmunity.ru (disponibil), steamcomnnmunity[.] (disponibil) și steamcommunltty.ru (disponibil).

OneDrive aniversează 15 ani cu noi facilități CITEȘTE ȘI OneDrive aniversează 15 ani cu noi facilități

"Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim. Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute. Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real", atenționează experții Dispeceratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
gaming
phishing