Termen avansat: când poate lansa Apple serviciul de streaming video

Termen avansat: când poate lansa Apple serviciul de streaming video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 feb 2019

Serviciul de streaming video al celor de la Apple, care este așteptat anul acesta, ar putea fi lansat deja în primăvară, conform unor surse anonime citate de The Information.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple le-ar fi transmis partenerilor săi din industria de entertainment să fie pregătiți pentru o lansare oficială la jumătatea lunii aprilie, însă aceleași surse susțin că termenul poate avea o marjă de amânare de câteva săptămâni.

Un serviciu Apple care să concureze cu Netflix era deja așteptat anul acesta, însă o lansare în primăvară arată că cele mai importante aspecte, în speță negocierile pentru drepturile de difuzare, au fost deja puse la punct.

Deși nimeni de la Apple nu a vorbit niciodată deschis despre un viitor serviciu de streaming video, mici indicii au fost lăsate, atât cât să se înțeleagă că cel puțin o parte a zvonurilor sunt adevărate.

Apple a interzis accesul Facebook la un program care permite companiilor să controleze iPhone-urile angajaților CITEȘTE ȘI Apple a interzis accesul Facebook la un program care permite companiilor să controleze iPhone-urile angajaților

Într-un interviu acordat recent postului CNBC, șeful companiei,Tim Cook, a spus că Apple va anunța în curând adiții noi pentru divizia de servicii, ceea ce a fost interpretată unanim ca o trimitere la viitorul serviciu de streaming video.

Un alt indiciu, mai recent, vine de la festivalul de film Sundance, acolo unde companii precum Amazon și Netflix fac în mod tradițional achiziții pentru propriile servicii de streaming. Acolo, Apple a cumpărat chiar săptămâna aceasta drama “Hala”.

Achiziția de către Apple a unui film nu are sens decât dacă va exista și un serviciu unde să fie difuzat.

2019 se anunță un an mare pentru industria de streaming, cu lansări importante. În afară de Apple, Disney este așteptată să-și lanseze anul acesta propriul serviciu de streaming. Acesta va fi prezentat investitorilor pe 11 aprilie, înainte să fie lansat public.

iPhone-urile din 2020 ar putea avea un sistem foto 3D CITEȘTE ȘI iPhone-urile din 2020 ar putea avea un sistem foto 3D

Apple pregătește și alte produse pentru divizia sa de servicii, în afară de concurentul pentru Netflix și Disney. Tot anul acesta compania condusă de Tim Cook este așteptată să lanseze un serviciu de subscripții pentru reviste.

De asemenea, conform unor informații neoficiale, Apple lucrează și la un serviciu de streaming pentru jocuri, pe un sistem asemănător serviciilor de streaming video. Utilizatorii ar plăti un abonament lunar pentru a accesa orice joc și a-l rula pe orice dispozitiv conectat la internet.

Google, Microsoft și alții testează în prezent servicii similare, negociind drepturile de difuzare în timp ce încearcă să rezolve problema latenței. Un astfel de serviciu trebuie să ofere un răspuns rapid din partea serverelor la comenzile utilizatorilor pentru ca experiența de joc să nu fie afectată.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
streaming
video