TikTok a contestat în justiție decretul președintelui Trump de interzicere a operațiunilor din SUA ale companiei

TikTok a contestat în justiție decretul președintelui Trump de interzicere a operațiunilor din SUA ale companiei
scris 25 aug 2020

Aplicația de video-sharing TikTok, a grupului chinez ByteDance, a contestat în justiție decretul președintelui Trump de interzicere a operațiunilor din SUA ale companiei, relatează CNBC.

Într-o postare pe blog, TikTok a argumentat că interdicția împiedică dreptul companiei la un proces echitabil, care este garantat de al cincilea amendament al Constituției, arată news.ro.

TikTok a adăugat că decretul președintelui Donald Trump, semnat în această lună în bazaa unei legi referitoare la urgența economică internațională, ignoră eforturile companiei de a dovedi că nu transmite date guvernului chinez și că nu este un risc pentru securitatea națională a Statelor Unite.

FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung CITEȘTE ȘI FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung

”Nu tratăm cu ușurință procesul împotriva guvernului, dar considerăm că nu avem altă soluție decât să luăm măsuri pentru a ne proteja drepturile și drepturile comunității și ale angajaților. În condițiile în care decretul amenință să ne interzică oprațiunile din SUA, eliminând crearea a 10.000 de locuri de muncă americane și afectând în mod ireparabil milioane de americani care apelează la această aplicației pentru divertisment, comunicare și mijloace de trai legale, vitale în special în timpul panemiei, pur și simplu nu avem de ales”, a explicat TikTok.

Casa Albă a refuzat să comenteze în legătură cu procesul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua