TikTok merge în justiție împotriva lui Trump

TikTok merge în justiție împotriva lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2020

TikTok a confirmat informația că intenționeză să dea în judecată administrația Trump, cel mai devreme în această săptămână, în legătură cu decretul președintelui Donald Trump care interzice toate tranzacțiile din SUA ale popularei aplicații de socializare video și ale companiei mamă a acesteia, ByteDance, din China, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit decretului semnat de Trump pe 6 august, orice tranzacție cu ByteDance supusă jurisdicției americane va fi interzisă după 45 de zile, arată news.ro.

Amploarea interdicției este neclară, întrucât dă putere secretarului pentru Comerț să identifice tranzacțiile care sunt supuse decretului președintelui.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20

Un al doilea decret, semnat de Trump pe 14 august, dă ByteDance un termen de 90 de zile pentru vânzarea operațiunilor din SUA ale TikTok.

ByteDance discută vânzarea afacerilor TikTok cu companii precum Microsoft și Oracle. Contestarea decretului din 6 august nu afectează discuțiile referitoare la vânzare cu Microsoft și Oracle.

În Statele Unite, TiTok a ajuns la peste 100 de milioane de utilizatori pe lună. Aplicația are circa 800 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial și a fost descărcată de peste 2 miliarde de ori.

Congresul SUA a votat în iulie interzicerea descărcării TikTok pe telefoane distribuite de guvern angajailor, din motive de securitate națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
trump