TikTok a invitat parlamentari britanici în birourile sale pentru a-i evalua algoritmul, în urma criticilor privind legăturile cu China

TikTok a invitat parlamentari britanici în birourile sale pentru a-i evalua algoritmul, în urma criticilor privind legăturile cu China
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2020

Platforma de socializare video TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, a invitat parlamentari britanici în birourile sale, pentru a-i evalua algoritmul, după ce o comisie parlamentară a pus sub semnul întrebării legăturile sale cu Partidul Comunist din China, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elizabeth Kanter, director pentru relații cu guvernul și politici publice al TikTok, a invitat comisia să îi viziteze ”centrul de transparență” și să îi analizeze codul, precum și modul în care moderează conținutul, scrie News.ro.

Telekom și Orange au ajuns la o înțelegere pe care urmează să o oficializeze în perioada imediată, după ce au cerut clarificări și de la ANCOM CITEȘTE ȘI Telekom și Orange au ajuns la o înțelegere pe care urmează să o oficializeze în perioada imediată, după ce au cerut clarificări și de la ANCOM

Invitația a avut loc după ce Kanter a fost întrebată de un membru conservator al Parlamentului, Nusrat Ghani, dacă TikTok sau compania sa mamă ByteDance cenzurează conținutul vcare nu este agreat de China, inclusiv conținut legat de musulmanii uiguri din Xinjiang, unde peste 1 milion de oameni sunt ținuți în lagăre de ”reeducare”.

”Nu cenzurăm conținutul”, a spus Kanter comisiei, într-un apel video difuzat online. ”V-aș încuraja să deschideți aplicația și să căutați Piața Tiananmen, să căutați Tibet, veți găsi conținutul respectiv pe TikTok.”

”Nu moderăm conținutul  pe baza sensibilități politice sau a afilierei. Nu există nicio influență a guvernului chinez asupra TikTok”, a spus Kanter.

În timp ce Kanter a negat că TikTok cenzurează în prezent acest tip de conținut, ea a recunoscut că aplicația a eliminat în trecut conținutul referitor la criza uigură din Xinjiang.

”În primele zile ale TikTok, au existat unele politici în vigoare care foloseau un ”instrument contondent” în modul în care conținutul era cenzurat”, a spus ea. ”În acel moment am luat o decizie ... de a nu permite conflictul pe platformă și, așadar, au existat unele incidente în care conținutul nu era permis pe platformă, în special în ceea ce privește situația uigură”.

”Dacă vă uitați la platformă acum și căutați termenul ‘uigur’ în aplicația TikTok, puteți găsi o mulțime de conținut despre uiguri. Există o mulțime de conținut care critică China”, a adăugat Kanter.

~Nu cenzurăm în niciun fel, sub nicio formă, conținut sau nu moderăm într-un mod care ar fi favorabil Chinei. Aveți dreptate să spuneți că acestea erau în urmă cu câțiva ani liniile directoare de moderare a conținutului, dar nu mai fac parte dub nicio formă din politica noastră actuală”, a arătat aceasta.

Kanter a spus că politica TikTok s-a schimbat acum cel puțin un an, dar nu a dat o dată exactă. Cu toate acestea, ziarul The Guardian a obținut documente TikTok divulgate în septembrie 2019 care arătau cum TikTok obișnuia să cenzureze videoclipurile critice la adresa Beijingului.

Documentele ar fi enumerat Tibetul și masacrul din Piața Tiananmen ca exemple de conținut de eliminat. Când a fost publicat articolul The Guardian, TikTok a spus că documentele sunt învechite și că politicile respective au fost abandonate în mai 2019.

TikTok este versiunea internațională a aplicației chinezești Douyin, care este deținută și de ByteDance.

Kanter a spus că TikTok nu are nicio obligație de a partaja datele despre utilizatori cu guvernul chinez datorită structurii sale corporative și a spus că compania va refuza să predea date dacă guvernul chinez le va solicita. Datele utilizatorilor TikTok sunt stocate în prezent pe servere din SUA. și există o copie de rezervă în Singapore.

”Niciuna dintre datele noastre despre utilizatori nu merge în China. Guvernul chinez nu ne-a cerut niciodată date despre utilizatori și, bineînțeles, dacă ar fi făcut-o, nu le-am fi dat niciun fel de date”, , a spus ea.

TikTok nu este singura companie de tehnologie cercetată cu privire la deciziile sale de moderare a conținutului. Facebook, Twitter, YouTube și alte companii de socializare sunt examinate mai mult ca niciodată.

Platformele, care au miliarde de utilizatori, încearcă în mod constant să elimine conținutul neadecvat, inclusiv actele teroriste, nuditatea, discursurile de ură, abuzul de droguri și dezinformarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
algoritm