TikTok, aproape de un acord cu autoritățile americane pentru a evita vânzarea

TikTok, aproape de un acord cu autoritățile americane pentru a evita vânzarea
scris 26 sep 2022

Oficialii americani și TikTok au negociat un plan care prevede că populara aplicație video va face unele modificări cu privire la securitatea datelor și guvernanță, astfel că proprietarul aplicației, firma chineză ByteDance, nu va mai fi obligată să o vândă, a anunțat luni cotidianul New York Times, preluat de Reuters.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, TikTok și administrația Biden au pus la punct un acord preliminar pentru a răspunde îngrijorărilor legate de securitatea națională dar negociază încă un posibil acord, scrie Agerpres.

Deutsche Telekom, Orange, Vodafone și alte companii cer la Bruxelles ca Google, Meta, Netflix să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii telecom CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom, Orange, Vodafone și alte companii cer la Bruxelles ca Google, Meta, Netflix să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii telecom

Aplicația TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, este de multă vreme în vizorul oficialilor americani care au întrebări cu privire la securitatea datelor utilizatorilor aplicației. În urmă cu peste doi ani, administrația Trump a ordonat companiei ByteDance să își vândă operațiunile din SUA, ca urmare a îngrijorărilor că TikTok că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing.

TikTok a înregistrat o creștere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităților de reglementare din SUA și alte regiuni. În prezent, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume, însă SUA este cea mai mare piață a sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua