TikTok facilitează logarea cu Face ID sau Touch ID pe iPhone

TikTok facilitează logarea cu Face ID sau Touch ID pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2023

Platforma socială chineză a anunțat implementarea suportului pentru passkeys pe iPhone, prin intermediul cărora utilizatorii vor putea folosi funcțiile biometrice pentru logare, în loc să completeze numele și parola.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Utilizatorii TikTok care accesează rețeaua socială de pe iPhone scapă să mai introducă manual datele de logare în cont. În schimb, va fi suficientă scanarea amprentei sau recunoașterea facială.

Asta pentru că platforma chineză adoptă tehnologia passkeys pe iPhone, optând pentru formatul nativ dezvoltat de Apple pentru acestea, care presupune salvarea prin iCloud Keychain.

WhatsApp va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități CITEȘTE ȘI WhatsApp va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități

Asta înseamnă că așa-numitele passkeys vor fi sincronizate între dispozitivele Apple conectate la același cont și vor putea fi folosite și pe alte dispozitive produse de compania americană, în afară de iPhone.

Această tehnologie generează două chei de autentificare, una publică, salvată pe site-urile și aplicațiile pe care se face logarea, și una privată, ținută exclusiv pe dispozitivul utilizatorului.

În loc de nume și parolă, pentru verificarea identității se apelează la cele două chei criptate, iar accesul utilizatorului este permis după ce acesta folosește una dintre funcțiile de recunoaștere biometrice avute la dispoziție.

Deocamdată, TikTok va oferi suport pentru passkeys doar pe dispozitivele Apple. Compania spune că celelalte sisteme de operare vor fi luate în vedere mai târziu.

Cu această ocazie, TikTok devine una din primele platforme sociale care integrează passkeys, ceea ce ar putea să-i câștige un plus de apreciere din parte utilizatorului. Niciunul din produsele de social media dezvoltat de Meta nu s-a grăbit să adopte această tehnologie, care simplifică și securizează mai bine procesul de autentificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
face id
touch id
iphone
passkeys