TikTok interzice reclamele politice

TikTok interzice reclamele politice
scris 4 oct 2019

Aplicația de short-form video a decis să nu accepte reclame care au legătură cu politica, făcând notă discordantă cu restul rețelelor sociale.

În ciuda faptului că a fost acuzată de promovarea intereselor Beijingului și cenzură pe topicurile legate de protestele din Hong Kong, printre altele, TikTok încearcă să se distanțeze de politică, renunțând inclusiv la banii care vin din reclamele politice.

TikTok nu va afișa reclame politice pentru că “nu se încadrează în experiența pe care o aplicație de short-form video trebuie să o ofere”.

Serviciul chinez nu va accepta reclame care promovează sau se opun vreunui candidat, lider politic sau partid și nu va afișa reclame politice nici la nivel local și nici la nivel de țară sau global.

Google lansează funcții noi pentru protejarea intimității CITEȘTE ȘI Google lansează funcții noi pentru protejarea intimității

Vicepreședintele Blake Chandlee spune că TikTok vrea să fie recunoscută ca un loc pentru exprimarea creativă și un mediu pozitiv care inspiră creativitate. Politica, în opinia celor de la TikTok, nu inspiră nici pozitivism, nici creativitate.

Rețeaua socială cu cea mai puternică ascensiune din ultimul an include mai multe tipuri de reclame, inclusiv reclame în video, la pornirea aplicației și hashtag-uri sponsorizate.

Renunțând la reclamele politice, TikTok va pierde o sursă importantă de venituri, dar vă scapă și de multă bătaie de cap. Reclama politică atrage multe complicații, așa cum s-a văzut și în cazul Facebook, Instagram și Twitter.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
video
tiktok
reclame
politica