Tot ce se cunoaște pe căi neoficiale despre Galaxy S9 cu 5 zile înainte de lansare. De la camera foto la preț

Tot ce se cunoaște pe căi neoficiale despre Galaxy S9 cu 5 zile înainte de lansare. De la camera foto la preț
scris 20 feb 2018

Deși Samsung nu vorbește despre telefoanele sale înainte de lansare, pe căi neoficiale dar din surse de încredere se cunosc deja multe despre Galaxy S9.

Noul flagship al celor de la Samsung va fi prezentat oficial duminică 25 februarie, cu o zi înainte de deschiderea oficială a celui mai important târg anual de tehnologii mobile, Mobile World Congress.

Prin intermediul surselor apropiate producătorului coreean și a producătorilor de accesorii, au ieșit la iveală în ultima vreme informații atât despre modul în care va arăta Galaxy S9, cât și despre cele mai importante dotări tehnice.

STUDIU Aproape trei sferturi dintre români aleg smartphone-ul în locul televizorului și nu ar renunța la el decât pentru prieteni, copii și partener CITEȘTE ȘI STUDIU Aproape trei sferturi dintre români aleg smartphone-ul în locul televizorului și nu ar renunța la el decât pentru prieteni, copii și partener

Construcție și design

Fără să ofere mai surprize din punctul de vedere al designului, S9 va păstra, în mare, aspectul introdus anul trecut, când Samsung a fost unul din primii mari producători care au lansat un flagship cu rame semnificativ îngustate.

Aceleași principii de design rămân valabile și pentru Galaxy S9, fiind însă posibil ca ramele acestuia să mai piardă câțiva milimetri, permițând astfel încadrarea unui ecran puțin mai mare pe același cadru.

Una din puținele modificări importante din acest punct de vedere este mutarea senzorului de amprente. Acesta va fi plasat sub camera foto de pe spate, nu lângă aceasta ca anul trecut.

Piața de GPS-uri din România, în declin din cauza creșterii popularității aplicațiilor de trafic în timp real CITEȘTE ȘI Piața de GPS-uri din România, în declin din cauza creșterii popularității aplicațiilor de trafic în timp real

Camerele foto

Principalele noutăți se pare că vor veni pe partea foto, acolo unde Galaxy S9 va încerca să-și atragă utilizatorii cu o apertură variabilă f/1.5 respectiv f/2.4 și cu o filmare în slow-motion cu 960 de cadre pe secundă.

Galaxy S9+ va fi, din câte se pare, primul model din serie care va beneficia de un sistem foto compus din două camere, Samsung fiind unul din ultimii producători care adoptă această tehnologie folosită deja de doi ani de unii dintre concurenți.

Camerele principale ale noilor flagship-uri din seria Galaxy S se pare că vor avea 12 MP și stabilizare optică, iar cele secundare 8 MP cu autofocus.

Vodafone cumpără firma Evotracking pentru managementul flotelor auto CITEȘTE ȘI Vodafone cumpără firma Evotracking pentru managementul flotelor auto

Dotări tehnice

Pe partea tehnică, lucrurile sunt destul de previzibile ținând cont că vorbim ne niște vârfuri de gamă care trebui să onoreze așteptările cu cele mai performante componente disponibile la acest moment.

Astfel, este foarte probabil ca S9 și S9+ să folosească chipset-ul Snapdragon 845 respectiv cea mai nouă versiune a propriului Exynos. S9+ ar putea include mai multă memorie RAM – 6 GB față de cei 4 GB la care va rămâne S9.

Mergând pe același design, dimensiunile ecranelor ar trebuie să fie de 5,8 inch în cazul lui S9 respectiv de 6,2 inch pentru S9+. Este vorba, bineînțeles, de ecrane AMOLED cu 2960 x 1440 pixeli rezoluție.

Noile flagship-uri vor fi în continuare rezistente la apă și praf conform certificării IP68 și nu vor renunța la ieșirea audio de 3,5 mm. Se pare că și bateriile vor păstra aceleași capacități: 3.000 mAh pentru S9 și 3.500 mAh pentru S9+.

Magazinele Germanos devin Telekom în urma unui proces de rebranding CITEȘTE ȘI Magazinele Germanos devin Telekom în urma unui proces de rebranding

Software și securitate

Principala noutate din punct de vedere software pe care Samsung o pregătește pentru acest an se pare că va fi o rețea socială, denumită în mod bizar Uhssup, care va pune, cumva, accentul pe localizare.

Este posibil, de asemenea, ca Samsung că urmeze exemplu dat de Apple anul trecut și să folosească în cadrul noilor sale vârfuri de gamă un sistem de securizare și deblocare a telefonului prin scanarea irisului.

Disponibilitate și preț

Este de așteptat ca precomenzile să poată fi făcute chiar începând cu 25 februarie, urmând ca lansarea pe piață să aibă loc în martie sau, cel târziu, aprilie.

Dacă informațiile actuale se adeveresc, noile flagship-uri vor fi semnificativ mai scumpe decât cele de anul trecut, Samsung încercând să-și crească marja de profit chiar dacă asta poate însemna vânzări mai mici, așa cum a făcut Apple cu iPhone X.

Pentru S9, cea mai ieftină variantă dintre cele două, se pare că prețul ar putea începe de la 925 de euro. Spre comparație, Galaxy S8 costa 720 de euro în momentul lansării.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s9
smartphone