Tranzacția de 7 miliarde de dolari dintre Nvidia și Mellanox are undă verde din partea Bruxelles-ului. Cea mai mare achiziție a producătorului american de plăci video

Tranzacția de 7 miliarde de dolari dintre Nvidia și Mellanox are undă verde din partea Bruxelles-ului. Cea mai mare achiziție a producătorului american de plăci video
scris 23 dec 2019

Autoritățile europene din domeniul concurenței au aprobat tranzacția prin care producătorul american de cipuri grafice Nvidia preia compania israeliană Mellanox Technologies, furnizor de soluții de conectivitate complete, pentru care va plăti aproape 7 miliarde de dolari în numerar.

Aceasta este cea mai mare achiziție de până acum Nvidia, unul dintre principalii producători de cipuri grafice la nivel global.

Startup-ul Glovo, prezent și în România, intră în clubul unicornilor CITEȘTE ȘI Startup-ul Glovo, prezent și în România, intră în clubul unicornilor

La începutul acestui an, Mellanox a încheiat un parteneriat în domeniul designului și verificării de microcipuri cu dezvoltatorul român de software Tremend.

Cele două companii au agreat tranzacția în primăvară, iar preluarea Mellanox de către Nvidia a primit deja undă verde din partea autorităților din SUA și Mexic. Finalizarea tranzacției depunde acum de autoritățile din China, unde Mallanox are clienți importanți precum Alibaba sau Baidu.

Nvidia a oferit 125 dolari pentru fiecare acțiune Mellanox, evaluând compania la 6,9 miliarde de dolari. În cursa pentru achiziția Mellanox s-au mai înscris Intel și Microsoft. Aceasta este cea mai mare achiziție a Nvdia de până acum.

Fondat în 1999, Mellanox este un furnizor de top pentru soluții inteligente complete de interconectare, bazate pe tehnologiile InfiniBand și Ethernet. Compania, cu sedii centrale în Israel și SUA, oferă și servicii pentru servere, stocare și infrastructura hiperconvergentă, precum procesoare multicore și de rețea, adaptoare de rețea, switch-uri și cabluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
mellanox
tranzactie nvidia
fuziune cipuri
placi video