Tranzacție: Blizzard cumpără Proletariat

Tranzacție: Blizzard cumpără Proletariat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 iun 2022

Blizzard Entertainment anunță achiziția Proletariat, care devine primul studio de jocuri cumpărat după mai bine de 15 ani de compania care va aparține în curând Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înființat în urmă cu 10 ani, Proletariat, cunoscut, printre altele, pentru jocul de tip battle royale Spellbreak, a fost cumpărat de Blizzard pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

Ca urmare a achiziției, Spellbreak va fi închis la începutul anului viitor, împreună cu serverele care-l susțineau.

HTC lansează un smartphone pentru metavers CITEȘTE ȘI HTC lansează un smartphone pentru metavers

Toți angajații Proletariat vor fi integrați în echipa care lucrează la World of Warcraft, unde își vor aduce contribuția la următorul joc din serie, Dragonflight, care urmează a fi lansat spre finele acestui an.

În fapt, Proletariat a lucrat la viitorul joc din seria World of Warcraft, împreună cu Blizzard, încă din luna mai, înainte de anunțarea achiziției. Asta înseamnă că achiziția era planificată și stabilită de mai multe luni.

Conform propriului obiectiv, Blizzard are cel mult șase luni la dispoziție pentru a finaliza și lansa World of Warcraft Dragonflight, în condițiile în care nu a lansat nici măcar o versiune alpha, care trebuie urmată de una beta și ambele să fie testate câteva luni înainte de lansare.

Achiziția Proletariat ar putea ajuta producătorul World of Warcraft să termine la timp următorul joc al seriei pentru care jucătorii plătesc un abonament lunar de 13 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
blizzard
proletariat
dragonflight
world of warcraft