Tranzacție: Fostul director de vânzări către stat al Asesoft își ridică participația la una din firmele care va furniza SRI sistemul IT de control al banilor publici. Firma- creștere puternică în afaceri și profit

Tranzacție: Fostul director de vânzări către stat al Asesoft își ridică participația la una din firmele care va furniza SRI sistemul IT de control al banilor publici. Firma- creștere puternică în afaceri și profit
scris 17 sep 2018

Andrei Cruceru, director general al furnizorului de servicii IT Nova Tech Integrated Solutions, anterior manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de Sebastian Ghiță, și-a ridicat participația la 65%, cumpărând noi acțiuni, la un an după o operațiune similară.

La acel moment, Cruceru a preluat 15% din acțiuni de la Răzvan-Iulian Băicoianu, pentru ca acum să mai preia 10%, de la Giorgia Bordușanu.

Bordușanu a fost Internal Communication Manager la Asesoft International în perioada decembrie 2012 - septembrie 2015.

Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu - 5% și Liviu Mircea Uruc - 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță conform informațiilor vehiculate în presă. Uruc este acționar, printre altele, și la Affichage Romania, unul dintre cei mai mari jucători din industria outdoor din România.

Băicoianu deține participații la Acces RB All Solutions și Switch Netlan Communication, ambele cu sediul în județul Prahova. 

Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania

Prin majorarea capitalului social de la 200 lei la 600 lei, operațiune aprobată în august 2015, în acționariatul companiei a intrat Andrei Cruceru - 25%, Giorgia Bordușanu - 20% și Iustinian Costel Timofte - 10%. De asemenea, Uruc a ieșit din acționariatul companiei prin cesionarea tuturor acțiunilor deținute către Răzvan-Iulian Băicoianu, care ajunge la o cotă de 45%.

În aprilie 2016, capitalul social este majorat la 1.000 lei și, prin două operațiuni de cesiune de acțiuni, Iustinian Costel Timofte iese din acționariatul Nova Tech și intră Daniel Boangiu (fost director la Novensys și acționar la Smart ID Dynamics), cu o cotă de 20%. Restul acțiunilor revin Răzvan-Iulian Băicoianu - 25%, Andrei Cruceru - 25% și Giorgia Bordușanu – 30%.

Cinci luni mai târziu, Boangiu cedează acțiunile către Andrei Cruceru, care ajunge la o participație de 45%.

în luna mai 2017, Nova Tech Integrated Solutions își majorează capitalul la 1.200 lei și în acționariat intră Marius Ionuț Marinescu, cu o cotă de 15%. De asemenea, Răzvan-Iulian Băicoianu cedează o parte din acțiuni către Giorgia Bordușanu și Andrei Cruceru. La finalul operațiunilor, structura acționariatului îi include pe Andrei Cruceru - 40% din capitalul firmei, Giorgia Bordușanu - 30%, Răzvan-Iulian Băicoianu - 15% și Marius Ionuț Marinescu - 15%.

Cu afaceri ridicate de la 5,25 milioane, în 2015, la 27,6 milioane de lei, în 2016, și la 40,3 milioane lei, anul trecut și cu un profit având aceeași creștere rapidă, de la 228.601 lei, în 2015, la 898.693 lei, în 2016, și la 3,1 milioane lei, anul trecut, Nova Tech Integrated Solutions este parte a asocierii conduse de Siveco Romania care a câștigat, la 22 iunie anul trecut, licitația organizată de Serviciul Român de Informații (SRI) pentru furnizarea sistemului IT prin care instituția afirmă că urmărește un mai bun control al modului de cheltuire a banilor în instituții publice.

Lanțul de cafenele 5 to go intră și pe piața din Timișoara CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele 5 to go intră și pe piața din Timișoara

Sistemul IT va identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe firme și au cazier judiciar, precum și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate.

Contractul a fost estimat la 114,46 milioane de lei, fără TVA, și a fost atribuit la 22 iunie pentru 95,4 milioane de lei, fără TVA.

Subcontractanții asocierii conduse de Siveco Romania sunt Romsoft International și BAE Systems Denmark. Potrivit SEAP, liderul asocierii va subcontracta 32,75% din valoarea atribuită către BAE Systems Denmark.

Sistemul IT va fi finalizat în termen de 20 de luni de la data atribuirii, conform datelor din caietul de sarcini. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat și din fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
siveco
nova tech
actionariat
actiuni
cesiune
sri
contract
licitatie