Trump a acuzat companiile de social media că se amestecă în alegerile pentru Congres; Twitter și Facebook s-au apărat în Congres

Trump a acuzat companiile de social media că se amestecă în alegerile pentru Congres; Twitter și Facebook s-au apărat în Congres
scris 6 sep 2018

Președintele american Donald Trump a acuzat miercuri companiile de social media că se amestecă în alegerile pentru Congres care vor avea loc în această toamnă, fără să ofere vreo dovadă, într-un interviu publicat miercuri, în timp ce directori ai Twitter și ai Facebook și-au apărat companiile în timpul unei audieri în Congres, transmite Reuters.

”Cred că deja s-au amestecat” în alegerile din 6 noiembrie, a declarat Trump publicației Daily Caller, referindu-se la companii precum Facebook și Twitter, scrie News.ro.

Articolul nu include alte detalii.

Această acuzație se adaugă acuzațiilor recente făcute de președinte și parlamentari republicani, de părtinire politică a companiilor de media socială și a motoarelor de căutare împotriva conservatorilor.

Browser-ul Chrome primește un nou design în ziua în care împlinește 10 ani CITEȘTE ȘI Browser-ul Chrome primește un nou design în ziua în care împlinește 10 ani

”Adevăratul amestec în ultimele alegeri a fost acela că, dacă te uiți la toate, practic toate companiile sunt companii super liberale, în favoarea lui Hillary Clinton”, a spus președintele referindu-se la oponenta sa democrată în alegerile din 2016.

Google și alte companii de tehnologie au negat orice fel de părtinire politică în activitățile lor.

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, și directorul operațional al Facebook, Sheryl Sandberg, au apărat în timpul audierii din Congres eforturile companiilor de a preveni manipulările platformelor sociale de către Rusia șu alte țări.

Sandberg și Dorsey au spus că și-au intensificat efoeturile de a preveni manipularea.

Procurorul special Robert Mueller a acuzat că Rusia s-a folosit de Facebook și Twitter pentru a face propagandă și a încuraja alegerea lui Donald Trump.

Acțiunile Twitter au scăzut cu peste 6%, iar cele Facebook cu 2,3% în urma audierii, influențând negativ bursa de pe Wall Street. Indicele Dow Jones a crescut cu 0,1%, dar S&P 500 a scăzut cu 0,3%, iar Nasdaq cu 1,19%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
facebook
twitter