Trump: Sprint și OneWeb vor înființa 8.000 de locuri de muncă în SUA, în cadrul angajamentelor SoftBank

Trump: Sprint și OneWeb vor înființa 8.000 de locuri de muncă în SUA, în cadrul angajamentelor SoftBank
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2016

Președintele american ales Donald Trump a spus miercuri că grupul de telecomunicații Sprint și producătorul de sateliți OneWeb vor înființa 8.000 de locuri de muncă în Statele Unite, iar companiile au spus că măsurile fac parte din angajamentele asumate de SoftBank Group, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Tocmai am fost sunat de șeful Sprint și urmează să repatrieze 5.000 de locuri de muncă în Statele Unite, din alte țări. Iar OneWeb, o companie nouă, va angaja 3.000 de oameni”, a declarat Trump, aflat la reședința sa Mar-a-Lago din Florida, scrie News.ro.

SoftBankdeține participații la ambele companii, iar directorul său general, miliardarul Masayoshi Son, a anunțat în decembrie că va investi 50 de miliarde de dolari în Statele Unite, unde va crea 50.000 de locuri de muncă.

Sprint a anunțat în ianuarie că a desființat 2.500 de locuri de muncă, în cadrul unui plan de reducere a costurilor cu 2,5 miliarde de dolari. Miercuri, compania a informat că va crea 5.000 de posturi în domeniile vânzări și relații cu clienții, până la sfârșitul anului fiscal care se va încheia în martie 2018.

Un purtător de cuvânt al Sprint a spus că locurile de muncă fac parte din angajamentul făcut de Son dar că vor fi finanțate de Sprint.

SoftBank și OneWeb au anunțat pe 19 decembrie că grupul japonez organizează o rundă de finanțare de 1,2 miliarde de dolari.

Coreea de Sud impune Qualcomm o amendă record de 854 milioane de dolari pentru practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Coreea de Sud impune Qualcomm o amendă record de 854 milioane de dolari pentru practici anticoncurențiale

OneWeb vrea să folosească fondurile pentru a construi o fabrică în Florida, unde va fabrica sateliți low-cost, creând în acest fel 3.000 de locuri de muncă.

SoftBank a explicat că participarea sa cu 1 miliard de dolari la finanțarea OneWeb este prima tranșă din cele 50 de miliarde de dolari promise de Son la întâlnirea cu Trump.

Nu este clar dacă investițiile de 50 de miliarde de dolari promise de SoftBank fac parte din fondul de investiții de 100 de miliarde de dolari în domeniul tehnologiei, anunțat în acest an de șeful SoftBank și fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite.

viewscnt
Afla mai multe despre
sprint
oneweb
softbank
trump