Trump va lua măsuri în următoarele zile față de companiile de software chineze care trimit date guvernului de la Beijing

Trump va lua măsuri în următoarele zile față de companiile de software chineze care trimit date guvernului de la Beijing
scris 3 aug 2020

Președintele american Donald Trump va lua măsuri în următoarele zile față de companiile de software chineze care trimit date care implică un risc pentru securitatea națională direct către guvernul de la Beijing, a declarat duminică secretarul de Stat Mike Pompeo, transmite Reuters.

”Președintele Trump a spus ‘destul’ și vom rezolva această problemă, așa că vom lua măsuri în următoarele zile în legătură cu o gamă mai largă de riscuri pentru securitatea națională reprezentate de software-ul conectat Partidului Comunist chinez a afirmat Pompeo la emisiunea “Sunday Morning Futures” de la Fox News Channel.

Informația a venit după ce Trump a declarat vineri, reporterilor aflați la bordul Air Force One, că va emite un decret pentru ca platforma de socializare TikTok să fie interzisă în Statele Unite încă de sâmbătă, scrie News.ro.

FOTO Motorola lansează smartphone-ul moto g 5G plus în România CITEȘTE ȘI FOTO Motorola lansează smartphone-ul moto g 5G plus în România

În ultimele câteva luni, oficialii americani au declarat în repetate rânduri că TikTok, aflată în prezent în proprietatea companiei chineze de software ByteDance, din Beijing, prezintă un risc național din cauza datelor personale pe care le gestionează.

”Sunt probleme reale de confidențialitate pentru poporul american și, de multă vreme, Statele Unite au spus că dacă ne distrăm cu asta sau dacă o companie poate face bani din asta, o să permitem să se întâmple asta ”, a spus Pompeo.

Drept răspuns, în cadrul unei propuneri recente, ByteDance a afirmat dispusă să cedeze operațiunile americane ale TikTok către Microsoft pentru un acord cu Casa Albă, au spus sâmbătă două persoane apropiate situației. Această ofertă a atras un anumit sprijin din partea unor apropiați ai președintelui, între care senatorul republican Lindsey Graham.

Într-un interviu separat, acordat duminică, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că problema este analizată de Comisia pentru investiții străine din Statele Unite, însărcinată cu evaluarea implicațiilor referitoare la securitatea națională ale tranzacțiilor companiilor străine.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
soft
trump