Tumblr susține că descoperit conturi folosite de Rusia pentru a distribui știri false în timpul alegerilor din SUA

Tumblr susține că descoperit conturi folosite de Rusia pentru a distribui știri false în timpul alegerilor din SUA
scris 24 mar 2018

Platforma de blogging Tumblr a descoperit 84 de conturi despre care spune că au fost folosite de o grupare din Rusia pentru a distribui dezinformări în timpul campaniei electorale americane din 2016, scrie The Guardian.

Tumblr a spus că a descoperit această situație la sfârșitul lui 2017 atunci când a sprijinit o investigație care a dus la punerea sub acuzare a 13 persoane care aveau conexiuni cu Agenția de Cercetare pentru Internet din Rusia, relatează News.ro.

Tumblr este, astfel, doar una dintre multele platforme de pe internet care au fost folosite într-o campanie online a rușilor pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

FOTO Musk a șters paginile de Facebook ale Tesla și SpaceX după un schimb de mesaje pe Twitter. Acțiunile Facebook își adâncesc corecția CITEȘTE ȘI FOTO Musk a șters paginile de Facebook ale Tesla și SpaceX după un schimb de mesaje pe Twitter. Acțiunile Facebook își adâncesc corecția

Un comunicat de la Tumblr arată că au fost descoperite conturi „care erau folosite într-o campanie de dezinformare înainte de alegerile americane din 2016”.

Compania a spus că a anunțat autoritățile, a șters conturile și postările lor și a colaborat cu Departamentul de Justiție din SUA.

Site-ul de blogging a spus că va notifica prin email pe oricine a interacționat sub orice formă cu postările conturilor vizate.

De asemenea, a făcut publică lista celor 84 de conturi pentru ca utilizatorii să afle dacă au interacționat cu entitățile respective.

viewscnt
Afla mai multe despre
tumblr
stiri
fals
fake news
rusia
sua
alegeri