Acțiunile Samsung cresc semnificativ după publicarea estimărilor de profit

Acțiunile Samsung cresc semnificativ după publicarea estimărilor de profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2021

Acțiunile Samsung Electronics Co Ltd au crescut semnificativ vineri, după ce grupul sud-coreean a anunțat că se așteaptă la o creștere cu 26% a profitului operațional trimestrial, în pofida pandemiei de coronavirus (COVID-19), ca urmare a cererii solide pentru chip-uri de memorie, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania continuă să beneficieze de creșterea traficului de internet în perioada pandemiei, care a sporit cererea pentru chipuri de memorie pentru servere și calculatoare personale, deoarece mai mulți oameni lucrează de acasă, scrie Agerpres.

BNR decide să mențină și în acest an măsura de suspendare a calendarului ședințelor de politică monetară, motivând incertitudinile economice CITEȘTE ȘI BNR decide să mențină și în acest an măsura de suspendare a calendarului ședințelor de politică monetară, motivând incertitudinile economice

Samsung se așteaptă la un profit operațional de 9.000 miliarde woni (8,24 miliarde de dolari) în trimestrul patru din 2020 și la o creștere a vânzărilor de 1,9%, la 61.000 miliarde woni, în linie cu previziunile analiștilor intervievați de Refinitiv.

Acțiunile Samsung Electronics au urcat vineri cu 8,6% la Bursa de la Seul, pe fondul redresării mai rapide a prețurilor pentru chip-uri de memorie. Din septembrie, titlurile Samsung au înregistrat un avans de aproximativ 67%, datorită deficitului global de chipuri, care a forțat firmele să se lupte pentru a-și asigura prin contract materie primă de la producătorii de cipuri.

Potrivit analiștilor, livrările de de smartphone-uri Samsung au scăzut cu 17,5% în trimestrul patru din 2020, pe fondul concurenței noului iPhone 12 de la Apple.

De asemenea, aprecierea monedei sud-coreene față de dolar afectează câștigurile Samsung, apreciază analiștii.

Grupul sud-coreean urmează să dea publicității rezultatele detaliate pentru trimestrul patru la finele acestei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
actiuni