Ubisoft este interesat de noi parteneriate, după un acord prin care Tencent își va crește participația la companie

Ubisoft este interesat de noi parteneriate, după un acord prin care Tencent își va crește participația la companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2022

Ubisoft, cel mai mare producător de jocuri video din Franța, este deschis unor noi parteneriate, după un acord prin care grupul chinez Tencent își va participația la companie companie, potrivit cofondatorului și CEO-ului Yves Guillemot, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comentariile lui Guillemot, făcute la un eveniment de presă închis, despre care compania a cerut să nu fie făcut public înainte de un eveniment de prezentare online, au venit în urma unei zile grele pentru acțiunile Ubisoft, care au scăzut cu 17% după ce grupul a anunțat că Tencent va deveni cel mai mare acționar al său, cu o participație totală de 11%, scrie News.ro.

Instagram testează o funcție de repostare CITEȘTE ȘI Instagram testează o funcție de repostare

Acordul evaluează producătorul jocului ”Assassin's Creed” la aproximativ 10 miliarde de dolari.

”Rămânem total independenți și putem acționa cu orice companie externă dacă vrem”, a spus Guillemot, care, împreună cu cei patru frați ai săi, a fondat Ubisoft în 1986.

El a adăugat că ”a fost o negociere mare cu Tencent”.

Traderii și analiștii au spus că acordul vu Tencent, care prevede ca cea mai mare firmă de jocuri din lume, după venituri, să încheie un acord de acționariat cu Guillemot, a eliminat atractivitatea speculațiilor cu acțiuniUbisoft.

Grupul a fost mult timp văzut ca o țintă de preluare, deoarece Guillemot deține o participație minoritară la grup.

Totuși, frații Guillemot au reușit să respingă o tentativă de preluare făcută de magnatul francez Vincent Bollore, prin intermediul grupului său media Vivendi.

Producătorul mai mic de jocuri video mobile Gameloft, condus anterior de fratele lui Yves Guillemot, Michel, a fost preluat de Vivendi în urmă cu șase ani.

Ca parte a planului său de revenire la creștere, Ubisoft își propune să implementeze cele trei jocuri ”pilon” – ”Assassin’s Creed”, ”Far Cry” și ”Tom Clancy’s Rainbow Six” – pe toate platformele digitale, a spus Guillemot.

Grupul dorește ca aceste trei mărci să atingă venituri anuale totale de 3 miliarde de euro, în termen de cinci ani, a spus Guillemot.

Potrivit acestuia, ”Assassin’s Creed” va lansa următoarea ediție ”Mirage” în 2023.

Ubisoft are, de asemenea, un parteneriat cu platforma de streaming Netflix,  pentru a dezvolta trei jocuri originale pentru mobil, inclusiv unul bazat pe Assassin's Creed.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubisoft
tencent