Gigantul chinez Tencent își dublează participația la Ubisoft, cu 2.000 de angajați în România

Gigantul chinez Tencent își dublează participația la Ubisoft, cu 2.000 de angajați în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 sep 2022

Gigantul chinez Tencent își dublează participația la Ubisoft Entertainment, punând capăt unor luni de speculații privind viitorul producătorului francez de jocuri video, renumit inclusiv pentru franciza Assassin's Creed.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tencent va cumpăra 49,9% din acțiunile deținute de frații fondatori Guillemot prin intermediul Guillemot Brothers Ltd. Separat, gigantul își va majora participația directă la 9,99%, de la 4,5% în prezent.

VIDEO&FOTO Ryanair a lansat \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ryanair a lansat "tarife de salvare" pentru pasagerii zborurilor anulate ale Blue Air

În urma achiziției de la frații Guillemot, Tencent va avea o participație totală de 11,3% la Ubisoft. Aceasta ar putea ajunge până la 16,8% după majorarea participației sale directe, potrivit calculelor Bloomberg.

Gigantul tehnologic chinez va plăti 200 de milioane de euro pentru a cumpăra acțiunile și va investi alte 100 de milioane de euro. 
 
Divizia Ubisoft din România a luat naștere în octombrie 1992, aici fiind înființat primul studio de producție al Ubisoft din afara Franței. Compania are circa 2.000 de angajați pe plan local și deține birouri la București și Craiova.

Acțiunile companiei au fost în declin în perioada recentă, pe fondul amânării unor lansări și unor acuzații de hărțuire sexuală.
viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
ubisoft
jocuri video