ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței investighează Orange și RCS&RDS cu suspiciunea de abuz de poziție dominantă la emiterea unui aviz. Inspecții și documente ridicate

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței investighează Orange și RCS&RDS cu suspiciunea de abuz de poziție dominantă la emiterea unui aviz. Inspecții și documente ridicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2021

Consiliul Concurenței a declanșat două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România și, respectiv, RCS&RDS pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primăvara acestui an, autoritatea de concurență a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Acum, autoritatea de concurență transmite că deține indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii ar fi impus unui tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru "autorizarea executării construcției".

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

În acest context, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor Orange și RCS&RDS, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței. Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Pentru a obține autorizație de executare a unor lucrări de construcții sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de rețele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcție propusă nu afectează în nici un fel rețelele deținute de aceștia.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
orange
rcs&rds