Un dezvoltator terț a creat o aplicație de YouTube pentru Vision Pro

Un dezvoltator terț a creat o aplicație de YouTube pentru Vision Pro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2024

Pentru că YouTube a refuzat să investească resurse pentru a crea o aplicație nativă dedicată căștii Apple Vision Pro, un dezvoltator terț a făcut singur o astfel de aplicație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Christian Selig, autorul celei mai apreciate aplicații de Reddit, care nu mai există din cauza noilor reguli ale platformei, a creat o aplicație de YouTube pentru Vision Pro.

Bazată chiar pe API-ul pus la dispoziția dezvoltatorilor de YouTube, aplicația, numită Juno, rulează în mod nativ pe casca de realitate virtuală tocmai lansată de Apple.

YouTube Premium și YouTube Music au împreună peste 100 de milioane de abonați CITEȘTE ȘI YouTube Premium și YouTube Music au împreună peste 100 de milioane de abonați

În principiu, pentru că API-ul YouTube este foarte limitat, aplicația reprezintă doar un așa-numit wrapper pentru site-ul YouTube.

Dezvoltatorul spune, însă, că ar trebui să ofere o experiență mai bună decât alternativa - accesarea site-ului prin intermediul browser-ului Safari, care presupune tastarea adresei web.

Aplicația include funcții precum derularea înainte și înapoi, vizualizarea comentariilor, afișarea subtitrărilor și altele.

Apple a lansat vineri casca Vision Pro cu peste 600 de aplicații native. Dintre acestea, lipsesc, însă, câteva nume mari, printre care YouTube, Netflix și Spotify.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vision pro
youtube