Un director al aplicației de socializare TikTok afirmă în Congresul SUA că firma nu a oferit informații guvernului chinez

Un director al aplicației de socializare TikTok afirmă în Congresul SUA că firma nu a oferit informații guvernului chinez
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2021

Un director al aplicației de socializare TikTok, deținută de grupul ByteDance din Beijing, a afirmat în Congresul SUA că firma nu a oferit informații guvernului chinez și că firma a luat măsuri pentru a proteja datele utilizatorilor din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senatoarea Marsha Blackburn, republicană de top înt-o subcomisie a Comisieii pentru Comerț al Senatului, care a organizat audierea, a spus că este îngrijorată de colectarea datelor de către TikTok, inclusiv cele audio și locația unui utilizator, și de posibilitatea ca guvernul chinez să obțină acces la informații, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Blackburn l-a întrebat pe Michael Beckerman, șeful de politici publice al TikTok pentru Americi, dacă compania poate să se opună furnizării de date guvernului Chinei în cazul în care i-ar fi solicitate materiale.

”Nu împărtășim informații cu guvernul chinez”, a răspuns Beckerman.

Blackburn a spus că guvernul Chinei are o participație financiară în ByteDance și un loc în consiliu, ceea ce Beckerman a negat.

Beckerman a mai spus că cercetătorii externi au descoperit că TikTok a colectat mai puține date despre utilizatori decât colegii săi din industria tehnologică. Beckerman a mărturisit că datele utilizatorilor TikTok din SUA sunt stocate în Statele Unite, cu copii de siguranță în Singapore.

”Avem o echipă de securitate de renume mondial, cu sediul în SUA, care se ocupă de acces”, a spus Beckerman.

Senatorul republican John Thune a spus în timpul audierii că algoritmii pentru conținut ai TikTok ar funcționa chiar mai bine decât cei ai Facebook, aplicația fiind renumită pentru că învață rapid ceea ce utilizatorii consideră interesant și le oferă aceste tipuri de videoclipuri.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Beckerman a spus că TikTok ar fi dispusă să pună la dispoziția comisiei din Senat politicile de moderare a algoritmului aplicației pentru a fi examinate de experți independenți.

Fostul președinte republican Donald Trump a încercat să interzică TikTok - o platformă populară folosită de milioane de americani - din magazinele de aplicații din SUA, spunând că a colectat date de la utilizatorii americani care ar putea fi obținute de guvernul Chinei și că reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a SUA.

Președintele democrat Joe Biden a revocat ulterior planul lui Trump, dar a cerut o evaluare mai amplă a diferitelor aplicații controlate de străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua