Un fost manager Facebook acuză compania că încurajează ura

Un fost manager Facebook acuză compania că încurajează ura
scris 4 oct 2021

Denunțătorul din spatele mai multor dezvăluiri recente a apărut la televiziune și a adus o serie întreagă de acuze grave, dar nu noi, companiei conduse de Mark Zuckerberg.

Duminică seara, în cadrul emisiunii 60 minutes de la CBC News, a apărut denunțătorul, până acum secret, care a furnizat presei americane, în ultimele săptămâni, un mare număr de documente. Printre altele, din aceste documente a ieșit la iveală studiul care arăta că Instagram este nociv pentru adolescenți.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Denunțătorul este Frances Haugen, fost manager de produs la Facebook, membru al unui grup de Integritate Civică.

Haugen spune că Facebook încurajează voit ura, pentru că aceasta contribuie la creșterea veniturilor companiei. Controversa generează mai multă implicare din partea utilizatorilor, ceea ce duce la mai multe afișări pentru reclamele vândute în cadrul rețelei sociale.

În cadrul Facebook a existat un conflict intern, spune Haugen, între cei care susțineau schimbările bune pentru public și cei care urmăreau doar ce este bun pentru Facebook, cu câștig de cauză pentru cei din urmă.

Haugen este convinsă că la baza tuturor problemelor stă modul în care funcționează algoritmul ce prioritizează conținutul în cadrul platformei sociale. Acesta ar fi gândit să crească engagement-ul cu orice preț.

Frances Haugen, care este chemată și în fața unei comisii senatoriale săptămâna aceasta, crede că singura soluție este reglementarea prin lege a platformelor sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ura