Cardurile Visa folosite cu Apple Pay pot fi golite de hackeri

Cardurile Visa folosite cu Apple Pay pot fi golite de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 oct 2021

Persoanele neautorizate ar putea retrage sume mari de bani din conturile la care sunt atașate carduri Visa, adăugate și folosite în Apple Pay, avertizează experții în securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O echipă de specialiști de la Universitatea din Birmingham, conduși de Doctorul Andreea Radu, au descoperit o vulnerabilitate a tandemului Visa - Apple Pay care ar putea fi exploatată de hackeri pentru a goli conturile victimelor.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Cu un terminal mobil de plată wireless și o aplicație de Android special creată pentru a păcăli un iPhone că posesorul unui card Visa a autorizat o tranzacție, specialiștii au realizat o demonstrație prin care și-au extras 1.000 de lire sterline de unul din propriile carduri.

Atacul este posibil atunci când utilizatorul are înregistrat în Apple Pay un card Visa și folosește serviciul de plăți în modul Express Transit. În acest mod, Apple Pay permite realizarea rapidă a plăților fără deblocarea telefonului, lăsând responsabilitatea securității pe emitentul cardului.

În fața acestei probleme, Apple mută responsabilitatea pe umerii Visa, în vreme ce Visa se apără spunând că atacul a fost posibil doar în condiții de laborator, dificil de reprodus pe scară largă.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

În altă ordine de idei, nici Apple și nici Visa nu par dispuse să schimbe ceva pentru a preveni acest tip de atac.

De cealaltă parte, specialiștii spun că atacul este cel mai periculos pentru utilizatorii care și-au pierdut ori le-a fost furat iPhone-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
iphone
apple pay