Un grup de 38 de state și de teritorii din SUA au intentat un al treilea proces antitrust împotriva Google

Un grup de 38 de state și de teritorii din SUA au intentat un al treilea proces antitrust împotriva Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2020

Un grup de 38 de state și de teritorii americane au intentat, joi, un al treilea proces antitrust împotriva Google, divizie a grupului Alphabet, începând din această toamnă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Statele cer ca procesul lor să fie unit cu un alt proces, înregistrat în octombrie de Departamentul de Justiție, potrivit unui comunicat al biroului procurorului general din Colorado, scrie News.ro.

Potrivit plângerii, Google a menținut ilegal un monopol asupra serviciului de căutare și a publicității oferite în motorul de căutare, prin intermediul unui comportament anticoncurențial și al contractelor. Plîngerea se referă și la eforturile Google de a încheia contracte de exclusivitate pentru a domina noile tehnologii, cum ar fi dispozitivele de asistență vocală, televizoarele și automobilele smart.

Guvernul vrea să mute reglementarea domeniilor de internet .ro către ICI CITEȘTE ȘI Guvernul vrea să mute reglementarea domeniilor de internet .ro către ICI

Membrii comitetului executiv al statelor participante includ Arizona, Colorado, Iowa, Nebraska, New York, Carolina de Nord, Tennessee și Utah.

”Google împiedică firmele concurente de pe piața dispozitivelor de asistență vocală să ajungă la consumatori prin intermediul automobilelor conectate, care vor fi o modalitate semnificativă de accesare a internetului în viitorul apropiat”, a declarat procurorul general din Iowa, Tom Miller.

Plângerea guvernului federal, la care s-au alăturat 11 state, acuză Google că a acționat în mod ilegal pentru a-și menține poziția pe piața căutării și publicității pe internet.

Miercuri, mai mulți procurori generali republicani, conduși de procurorul general al statului Texas, a înregistrat un proces separat care se concentrează pe dominația Google pe piața publicității digitale.

Procesele respective, pe lângă alte două procese împotriva Facebook, înregistrate în această lună, promit să fie cele mai mari procese antitrust din ultima generație, similare cu procesul împotriva Microsoft din 1998. Procesul respectiv a fost creditat cu deschiderea căii pentru dezvoltarea explozivă a internetului.

Procesele marchează un acord rar între democrați și administrația Trump, ale cărei critici se concentrează mai puțin pe concurență și mai mult pe acuzațiile că platformele restricționează vizibilitatea conservatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sua
proces