Un grup de 40 de procurori generali din SUA cer Facebook să abandoneze planurile privind o versiune a Instagram pentru copiii de sub 13 ani

Un grup de 40 de procurori generali din SUA cer Facebook să abandoneze planurile privind o versiune a Instagram pentru copiii de sub 13 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2021

Un grup de 40 de procurori generali din SUA au cerut directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, să abandoneze planurile de lansare a unei versiuni a Instagram pentru copiii cu vârste de sub 13 ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Utilizarea rețelelor sociale poate fi în detrimentul sănătății și bunăstării copiilor, care nu sunt pregătiți să facă față provocărilor implicate de un cont de socializare. În plus, Facebook nu a reușit, de-a lungul timpului, să protejeze binele copiilor pe platformele sale”, au spus oficialii într-o scrisoare”.

Scrisoarea este semnată, de asemenea, de procurorii generali din districtul Columbia și din trei teritorii americane, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că compania ”tocmai a început să exploreze o versiune de Instagram pentru copii” și a declarat că se angajează ”să nu afișeze reclame în nicio experiență Instagram pe care o dezvoltăm pentru persoanele cu vârsta sub 13 ani”.

Compania a declarat că a fost de acord că orice versiune a aplicației de partajare a fotografiilor Instagram ”trebuie să acorde prioritate siguranței și confidențialității acestora și ne vom consulta cu experți în dezvoltarea copilului, siguranța copilului și sănătatea mintală și cu avocați specializați în  confidențialitate”.

Scrisoarea bipartinică, care a fost semnată de procurorii generali din New York, Texas, California, Massachusetts, Nebraska, Michigan, Ohio, Utah, Vermont, Kentucky și alții, afirmă că ”se pare că Facebook nu răspunde unei nevoi, ci creează una în schimb".

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Procurorul general al Massachusetts, Maura Healey, aafirmat pe Twitter că Instagram pentru copii ”este o încercare rușinoasă de a exploata și profita de persoanele vulnerabile”.

Scrisoarea spunea că rapoartele media din 2019 arătau că aplicația Facebook Messenger Kids, destinată copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani, ”conținea un defect semnificativ de proiectare care le permitea copiilor să ocolească restricțiile privind interacțiunile online și să se alăture discuțiilor de grup cu străini care nu erau anterior aprobați de părinții copiilor ”.

Luna trecută, Campania pentru o copilărie fără comerț a cerut, de asemenea, lui Zuckerberg să nu creeze o versiune pentru copii, spunând că îi va expune ”unui mare risc”.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook