Un judecător din SUA cere Facebook documente legate de divizia irlandeză pe care a refuzat să le predea fiscului american

Un judecător din SUA cere Facebook documente legate de divizia irlandeză pe care a refuzat să le predea fiscului american
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2018

Un judecător de la un tribunal din San Francisco a ordonat Facebook să îi pună la dispoziție documente pe care a refuzat să le ofere agenției fiscale americane, Internal Revenue Service (IRS), care investighează dacă operatorul rețelei sociale s-a folosit de divizia din Irlanda pentru a-și reduce obligațiile fiscale cu miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Magistratul Laurel Beeler a afirmat în ordin că ar putea analiza până la 15 din cele 153 de documente disputate, pe care Facebook le consideră confidențiale. Autoritățile guvernamentale ar putea selecta documentele care vor fi analizate, scrie News.ro.

Potrivit autorităților, majoritatea documentelor se referă la o decizie a directorului operațional Sheryl Sandberg și a altor directori ai Facebook de stabilire a sediului central internațional la Dublin, Irlanda, care a fost luată în 2010, și de a transfera active precum baza utilizatorilor internaționali și a platformelor online în această țară.

FOTO După mulți ani în centrul Capitalei, Cambridge School se mută în Pipera CITEȘTE ȘI FOTO După mulți ani în centrul Capitalei, Cambridge School se mută în Pipera

Facebook a fost avertizată de IRS în iulie 2016 că obligațiile fiscale ale companiei ar putea crește cu 3-5 miliarde de dolari în urma investigației, iar la această sumă se vor adăuga dobânzile și penalitățile, pentru perioada începând cu 2010. Compania a anunțat luna trecută că a alocat sumele necesare pentru această investigație.

Reprezentanții Facebook din Menlo Park, California, au refuzat miercuri să comenteze.

Beeler a emis ordinul fără legătură cu scandalul internațional legat de practicile Facebook privind confidențialitatea datelor utilizatorilor, respectiv utilizarea acestora de către firma britanică de consultanță politică Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, în 2016.

Facebook a anunțat în decembrie 2017 că nu va mai înregistra veniturile internaționale în Irlanda ci va calcula veniturile în fiecare țară unde au fost obținute.

În 2016, Facebook a direcționat în Irlanda venituri de 12,6 miliarde de euro, dar a plătit în această țară impozite de doar 30 de milioane de euro, potrivit rapoartelor publicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook