Un malware poate infecta iPhone-urile fără acțiunea utilizatorului

Un malware poate infecta iPhone-urile fără acțiunea utilizatorului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iul 2021

Dacă, în general, infectarea cu malware intervine în urma accesării unui site prin click-ul pe un link, o companie israeliană a creat un software de spionaj care infectează iPhone-urile independent de ceea ce face utilizatorul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O controversată companie israeliană, NSO Group, cunoscută pentru instrumentele de hacking pe care le creează, a dezvoltat un malware extrem de sofisticat, care poate infecta smartphone-urile Apple fără a avea nevoie de acțiunea utilizatorului.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Numit Pegasus, software-ul furnizează atacatorului acces la numeroase informații stocate pe iPhone, de la mesaje și e-mail-uri, la microfon și camera foto.

O recentă investigație realizată de  Amnesty International, a arătat că software-ul dezvoltat de NSO Group a fost folosit de clienții companiei pentru a “sparge” cel puțin 50.000 de telefoane. Au fost vizați, în special, activiști pentru drepturile omului și jurnaliști.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Asta în ciuda faptului că NSO Group a spus întotdeaun că va avea grijă ca software-ul pe care-l vinde să fie folosit doar pentru prinderea teroriștilor, a traficanților de droguri și pentru alte infracțiuni grave.

Apple a emis un comunicat prin care condamnă campania de hacking cu Pegasus, însă, deocamdată, nu există un patch care să repare vulnerabilitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
malware
iphone
nso group
pegasus