Google lansează o funcție de ștergere a istoricului recent de căutare

Google lansează o funcție de ștergere a istoricului recent de căutare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iul 2021

Utilizatorii Google pot să elimine activitatea realizată pe Google în ultimele 15 minute, printr-o nouă comandă, ce poate fi accesată rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google, nu tocmai cea mai prietenoasă companie când vine vorba de intimitatea utilizatorilor, a început implementarea unei opțiuni prin care-și mai spală din păcate - posibilitatea ștergerii istoricului din ultimul sfert de oră.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Opțiunea se regăsește în aplicația Google și poate fi accesată din meniul afișat când se apasă pe poza de profil din partea dreapta sus a ecranului.

Interesant este că noua facilitate este implementată mai întâi pe iOS, unde urmează să fie disponibilă pentru toți utilizatorii în zilele următoare. Pe Android, aceasta va ajunge la o dată ulterioară.

Tot pe iPhone, Google oferă și alte funcții de protejare a intimității. Printre acestea se numără modul incognito, care nu salvează istoricul de căutare câtă vreme este activat, și funcția de ștergere automată a istoricului după 3, 18 sau 36 de luni.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Google încearcă, astfel, să facă pe plac numărului din ce în ce mai mare de utilizatori preocupați de intimitate și soarta online a propriilor informații, dar, în același timp, să nu-și compromită accesul la datele utilizatorilor, pe care își bazează, de altfel, business-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
iphone
ios
intimitate