Un singur caracter poate bloca cele mai populare aplicații de chat pe iPhone. Apple promite o reparare rapidă

Un singur caracter poate bloca cele mai populare aplicații de chat pe iPhone. Apple promite o reparare rapidă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 feb 2018

Lungul șir de probleme software cu care se confruntă Apple în ultimele luni continuă cu o problemă care afectează cele mai populare aplicații de chat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua problemă apare când utilizatorul primește un caracter limba indiană, mai precis un caracter al dialectului Telugu. Sistemul de operare nu recunoaște caracterul respectiv, dar încearcă, în zadar, să-l încarce.

Prin urmare, multe aplicații populare de chat și chiar clienți de mail se blochează instant când primesc un astfel de mesaj. Alături de aplicația Apple iMessage, aceeași problemă afectează, printre altele, Facebook Messenger, WhatsApp, Gmail și Microsoft Outlook.

Toate aceste aplicații se blochează complet când primesc simbolul respectiv. Singura modalitate de rezolvare pare a fi convingerea unui prieten să trimită un mesaj nou, în speranța că se poate șterge complet conversația în cauză pentru ca iOS să nu mai încerce să afișeze caracterul necunoscut.

SpaceX va lansa în acest week-end primii doi sateliții-prototip dintr-o flotă de aproape 12.000 de sateliți care vor furniza internet în orice colț al lumii CITEȘTE ȘI SpaceX va lansa în acest week-end primii doi sateliții-prototip dintr-o flotă de aproape 12.000 de sateliți care vor furniza internet în orice colț al lumii

Gravitatea problemei vine și din faptul că aceasta poate fi folosită intenționat pentru a bloca comunicațiile unei anumite persoane sau pentru a declanșa un atac pe scară largă.

Apple a anunțat că a luat la cunoștință și că va emite un update cât mai rapid care să rezolve acest bug.

iOS a fost un adevărat teatru de bug-uri în ultima vreme, un lucru care cu greu poate fi înțeles la o companie de anvergura Apple. Nu doar numărul, ci și gravitatea acestora a fost îngrijorătoare. În plus, au fost cazuri în care compania americană a fost nevoită să lanseze update-uri care să rezolve problemele unui update care la rândul lui trebuia să rezolve alte bug-uri.

De altfel, Apple pare să fie conștientă de nivelul slab al calității produselor sale software, motiv pentru care a anunțat că, cel puțin în viitorul an, va renunța la programul tradițional de update-uri majore pentru a se concentra pe fiabilitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone