SpaceX va lansa în acest week-end primii doi sateliții-prototip dintr-o flotă de aproape 12.000 de sateliți care vor furniza internet în orice colț al lumii

SpaceX va lansa în acest week-end primii doi sateliții-prototip dintr-o flotă de aproape 12.000 de sateliți care vor furniza internet în orice colț al lumii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 feb 2018

O rachetă Falcon 9 ce va decola sâmbătă de la baza militară Vandenberg, din California, va plasa pe orbită doi sateliți prin care SpaceX va testa viitoarea rețea de sateliți prin care compania vrea să ofere internet în orice zonă din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Misiunea principală de sâmbătă pentru racheta Falcon 9 este lansarea satelitului comercial Paz. Operațiunea este comandată de Spania, iar satelitul va fi folosit de guvernul spaniol și mai multe companii din Spania.

Ca misiune secundară, alături de Paz, SpaceX va trimite în spațiu cu aceeași rachetă doi sateliți-prototip. Numiți Microsat-2a și Microsat-2b, cei doi au rolul de a testa sistemul prin care compania americană își va pune la punct viitoarea flotă de sateliți care vor transmite internet pe Pământ.

Amazon va crea 2.000 de locuri de muncă în Franța în 2018, pentru a profita de creșterea economică CITEȘTE ȘI Amazon va crea 2.000 de locuri de muncă în Franța în 2018, pentru a profita de creșterea economică

Planul celor de la SpaceX este de a crea o rețea de aproape 12.000 de sateliți care să se deplaseze continuu și în mod sincronizat în jurul planetei, pentru a acoperi în permanență orice loc de pe Pământ.

7.518 sateliți vor orbita la o distanță de aproximativ 322 de kilometri, în timp ce alți 4,425 de sateliți vor sta pe o orbită de 1.126 de kilometri în jurul planetei, operând pe frecvențe radio diferite.

Pentru aceasta, SpaceX trebuie să pună la punct mai multe aspecte. În primul rând, compania americană va avea nevoie de acces la o parte a spectrului radio pentru a realiza conexiuni prin intermediul sateliților săi.

Efectul reformei fiscale din SUA: Cisco anunță o răscumpărare de acțiuni de 25 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Efectul reformei fiscale din SUA: Cisco anunță o răscumpărare de acțiuni de 25 de miliarde de dolari

În al doilea rând, oamenii lui Elon Musk trebuie să configureze sateliții astfel încât aceștia să se miște în permanență și în sincronizat în jurul Pământului.

O altă problemă majoră va fi reprezentată de antele folosite pentru recepționarea semnalului. Acestea vor trebui să se conecteze rapid de la un satelit la altul, pentru a fi în contact cu cel mai apropiat satelit.

SpaceX speră ca primul satelit operațional la nivel internațional să fie deja disponibil anul viitor. Compania prevede că în 2025 va avea o bază de 40 de milioane de abonați și venituri de 30 de miliarde de dolari din acest proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
sateliti
internet