Uniunea Europeană nu va contesta anularea de către justiție a unei amenzi de 997 milioane de euro impusă Qualcomm

Uniunea Europeană nu va contesta anularea de către justiție a unei amenzi de 997 milioane de euro impusă Qualcomm
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Autoritățile de reglementare antitrust din UE nu vor face recurs împotriva unei hotărâri judecătorești de anulare a amenzii de 997 de milioane de euro pe care o impusese Qualcomm, au spus persoane familiare cu chestiunea, într-un câștig major pentru producătorul de cipuri din SUA, care încheie o saga de lungă durată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tribunalul cu sediul în Luxemburg, a doua cea mai înaltă instanță din Europa, în hotărârea sa din iunie, a fost extrem de critică cu privire la gestionarea cazului de către Comisia Europeană, declarând că neregulile procedurale au afectat drepturile la apărare ale Qualcomm, scrie News.ro.

Hackerii au dobândit acces la conturile mai multor utilizatori ai serviciului Authy CITEȘTE ȘI Hackerii au dobândit acces la conturile mai multor utilizatori ai serviciului Authy

Judecătorii au invalidat, de asemenea, analiza Comisiei conform căreia plățile efectuate de Qualcomm către Apple erau anticoncurențiale, deoarece autoritatea de reglementare nu a ținut cont de toate faptele relevante.

Ar fi foarte dificil pentru autoritatea de persoane familiarizate cu problema.

Hotărârea a fost un eșec major pentru șefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, care a dat amenzi de miliarde de euro Google, divizie a grupului Alphabet, și a deschis investigații asupra Amazon, Apple și proprietarul Facebook, Meta, ca parte a represiunii împotriva Big Tech.

Comisia Europeană, care poate face recurs la Curtea de Justiție a UE (CJUE) pe probleme de drept, a refuzat să comenteze.

Decizia Comisiei de a nu contesta concluzia Curții nu este surprinzătoare, a spus Peter Alexiadis, profesor invitat la King's College din Londra.

”Chiar dacă Comisia ar avea succes pe fondul recursului, o astfel de victorie nu ar fi altceva decât simbolică, având în vedere faptul că decizia Comisiei ar fi totuși inevitabil anulată din motive procedurale, în condițiile în care cazul Comisiei pare a fi slab," a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
amenda