Unii angajați ai Google din Statele Unite critică obligativitatea revenirii la birou, în timp ce alții cer eliminarea obligativității vaccinării pentru Covid-19

Unii angajați ai Google din Statele Unite critică obligativitatea revenirii la birou, în timp ce alții cer eliminarea obligativității vaccinării pentru Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Angajații Google din Statele Unite primesc în mod regulat notificări de la conducere referitoare la infecțiile cu Covid-19 din cadrul companiei, determinându-i pe unii să pună la îndoială obligativitatea revenirii la birou. Alți angajați cer în schimb eliminarea obligativității vaccinării pentru a putea reveni la birou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații, care au discutat cu CNBC sub rezerva anonimatului, au spus că, deoarece li s-a cerut să se întoarcă la birouri, notificările referitoare la infectări apar în mod regulat în căsuțele lor de e-mail, scrie News.ro.

95% din utilizatorii iCloud folosesc autentificarea în doi pași CITEȘTE ȘI 95% din utilizatorii iCloud folosesc autentificarea în doi pași

Angajații reacționează cu frustrare și meme.

Compania a început în aprilie să solicite majorității angajaților să se întoarcă la birouri cel puțin trei zile pe săptămână.

De atunci, angajații au fost nemulțumiți de obligativitatea de a veni la birou, după ce au lucrat eficient atât de mult timp acasă, în timp ce compania s-a bucurat de cea mai rapidă creștere a veniturilor din ultimii 15 ani.

Google le-a oferit angajaților cu normă întreagă opțiunea de a solicita munca permanentă de la distanță, dar nu este clar câți angajați au obținut aprobare.

Focarul de epidemie de Covid-19 de la Google din Los Angeles este în prezent cel mai mare față de oricare angajator din LA., potrivit tabloului de bord de sănătate publică al orașului.

Deadline.com a raportat pentru prima dată că în campusul Silicon Beach al gigantului tehnologic din Venice, California, au fost înregistrate 145 de infecții, în timp ce 135 de cazuri au fost înregistrate în campusul mare al companiei, Playa Vista.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru CNBC:

”Nu a existat o creștere semnificativă a transmiterii Covid-19 la fața locului în campusurile noastre. Cifrele care au fost raportate în Playa Vista și Venice reflectă cazurile totale din ultimele luni, nu cazurile actuale sau active”, a arătat compania.

Angajații au umplut Memegen, un site intern al companiei de partajare a imaginilor, cu meme despre numărul crescut de notificări de expunere pe care le primesc. O meme, care a fost votată pozitiv de 2.840 de ori, arăta o fotografie a unei căsuțe de e-mail cu subiectul e-mailului de la un manager de facilități din San Francisco care declară ”Suntem atât de încântați să te revedem la birou!” și un subiect ulterior al e-mailului care menționează ”Notificarea unui caz confirmat de Covid-19”.

O altă meme cu sute de voturi pozitive spunea ”Cum a început”, cu o imagine a unui arc de curcubeu urmată de ”Cum merge” și un perete cu text care spune ”Notificarea unui caz confirmat de Covid-19”.

A început programul „Litoralul pentru toți”, prețuri mai mici cu 75% CITEȘTE ȘI A început programul „Litoralul pentru toți”, prețuri mai mici cu 75%

Un altul a prezentat o ilustrare a unui Pokemon fericit făcând turul unui campus din Bay Area lângă o altă fotografie a unui Pokemon îngrijorat după ce a primit o notificare Covid-19 urmată de un Pokemon alarmat cu 29 de notificări de expunere.

O altă meme arată o imagine a personajului Star Wars Rey, a cărei legendă spune ”Nu știam că există atât de multă ”Notificare a cazurilor confirmate de Covid-19” în întreaga galaxie”.

Unii angajați au spus că au observat o creștere a notificărilor de la sediul din Mountain View, California și din birourile din San Francisco, după ce compania a organizat o sărbătoare de întoarcere la birou, în care artistul Lizzo, câștigător al premiului Grammy, a cântat pentru mii de angajați la Shoreline Amphitheatre, lângă campusul principal al Google.

Purtătorul de cuvânt al Google a menționat, de asemenea, că compania urmează metodologia stabilită de legile de stat și locale pentru a determina definiția unui focar de Covid și când să trimită e-mailuri de expunere.

Angajații nevaccinați se luptă pentru a se întoarce la birou

În decembrie anul trecut, Google le-a spus angajaților că trebuie să respecte politicile privind vaccinurile, pentru că altfel se vor confrunta cu pierderea salariului și apoi pierderea locului de muncă. Apoi, în februarie, înainte de a cere angajaților să revină la birou, a relaxat regulile privind vaccinurile care sunt o cerință pentru angajare, precum și alte reguli privind testarea, distanțarea socială și măștile. Dar a continuat să nsolicite vaccinarea Covid-19 pentru a intra în birourile fizice.

Acum, unii angajați Google cer companiei să renunțe la obligativitatea vaccinării, argumentând că focarele de Covid-19 continuă oricum să se producă în birourile în care angajații sunt complet vaccinați.

Deși încă oferă un nivel de protecție, vaccinurile nu sunt la fel de puternice împotriva variantei BA.5 cu transmisie ridicată, varianta cu cea mai rapidă răspândire a Covid-19 până în prezent, susține grupul într-un manifest numit ”Fără vaccinare obligatorie”, care a fost postat luna aceasta și vizionat de CNBC.

(Vaccinurile oferă încă o protecție bună împotriva formelor grave de boală și a decesului, inclusiv cu varianta BA.5, dar nu oferă o protecție substanțială împotriva infectării sau a formelor ușoare de boală)

Manifestul anonim spune că grupul, care se autointitulează Googlers for No Vaccine Mandate, este frustrat de faptul că angajații nevaccinați și cei care refuză să-și declare statutul de vaccinare sunt în continuare interziși de la birouri și alte adunări, inclusiv off-site, summit-uri și evenimente de echipă. De asemenea, susține că unii angajați ai Google încă nu și-au întâlnit echipele din martie 2020 și unii nu au fost niciodată notificați cu privire la politica de vaccinare în timpul procesului de angajare.

”Am văzut valuri de Covid, în special din decembrie 2021, cu Omicron și subvariantele sale răspândite prin birourile Google, fără a ține cont de statutul de vaccinare. Am văzut mulți colegi complet vaccinați și cu rapel care au spus că sunt bolnavi de mai multe zile de Covid. Am văzut atât panică, cât și răspunsuri de bun simț la valul de notificări de expunere primite de oamenii de la serviciu.”

Alte companii care au impus la un moment dat vaccinarea obligatorie pentru Covid au renunțat de atunci, inclusiv Boeing, Intel și United Airlines, invocând decizia unei instanțe federale de a interzice aplicarea ordinului executiv care impunea vaccinarea marilor angajatori care sunt și contractori guvernamentali.

Manifestul grupului spune că speră ca conducerea Google să facă același lucru. Grupul este în mare parte anonim, deși identitățile unor membri sunt cunoscute de CNBC. Pretinde că include sute de angajați cu vechime de până la 10 ani, în roluri precum inginerie, management de programe, design UX, educație, vânzări, marketing și finanțe. De asemenea, include angajații Google care sunt complet vaccinați și ”cred că politica de vaccinare a companiei este o încălcare a confidențialității și este insensibilă la circumstanțele individuale și la factorii de risc”.

Vă scriem pentru a vă cere ajutorul pentru un grup de angajați ai Google care încă nu au voie să se întoarcă la birourile noastre. Vă contactăm în calitate de colegi, deoarece apelurile noastre directe către conducerea Google au fost ignorate. Când planificați o întâlnire personală, un summit sau o întâlnire în afara sediului, gândiți-vă la modul în care angajații Google cărora li se interzice participarea deplină prin politica privind vaccinurile pot fi recunoscuți și incluși”, afirmă grupul.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
covid 19