Uniunea Europeană vrea o garanție mai lungă pentru produsele electronice

Uniunea Europeană vrea o garanție mai lungă pentru produsele electronice
scris 9 apr 2022

Parlamentul European a amendat și votat o propunere a Comisiei Europene din sfera Right to Repair, adăugând o nouă prevedere legată de garanția produselor, ca mijloc de încurajare a reparării în locul schimbării acestora.

Cu 509 voturi pentru, 3 împotrivă și 13 absențe, Parlamentul European a adoptat cea mai nouă propunere a Comisiei Europene din cadrul Right to Repair, sferă legislativă ce a fost declarată o prioritate pentru acest an.

Legislația definește mai multe principii care să susțină repararea produselor, luându-se în calcul designul, dezvoltarea etică, standardizarea și informarea consumatorilor - toate în ideea facilitării reparării și prelungirii duratei de viață a produselor.

Meta, proprietara Facebook, susține că a luat și va lua măsuri pentru a combate dezinformarea propagate de guvernul rus CITEȘTE ȘI Meta, proprietara Facebook, susține că a luat și va lua măsuri pentru a combate dezinformarea propagate de guvernul rus

Din pachetul legislativ iese în evidență o reglementare ce prevede extinderea garanției legale, pentru anumite categorii de produse, dincolo de cei doi ani ani prevăzuți în prezent.

Rămâne de văzut care sunt produsele ce se vor încadra aici și care va fi durata minimă de garanție conform completărilor legale ce vor fi făcute în viitorul apropiat.

Noua legislație are la bază sondaj UE privind repararea produselor, în urma căruia 77% dintre respondenți au spus că preferă să repare un produs decât să cumpere altul nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
garanție
produse electronice