Urgent Cargus investește 2 milioane de euro în tehnologii IT pentru îmbunătățirea serviciilor și a livrărilor

Urgent Cargus investește 2 milioane de euro în tehnologii IT pentru îmbunătățirea serviciilor și a livrărilor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 mai 2016

Urgent Cargus, unul dintre primii trei jucători pe piața curieratului, a investit două milioane de euro în echipamente IT pentru îmbunătățirea serviciilor și a procesului de livrare a expedierilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, compania a cumpărat 1.500 scannere cu capabilități de captură foto care vor permite curierilor să fotografieze toate confirmările de primire a expedierilor, iar clienților să poată vizualiza în timp real semnătura de primire ca dovadă a livrării la destinație, se arată într-un comunicat remis Profit.ro.

De asemenea, toți curierii Urgent Cargus au fost dotați cu imprimante mobile, cu ajotorul cărora documentele de transport, facturile și chitanțele pot fi tipărite pe loc, proces care va automatiza complet întregul traseu al unei expedieri și va reduce potențialele erori.

Curierul a investit și în 170 scannere pentru punerea în practică  a unui program pilot în București, care urmărește utilizarea cardurilor bancare în momentul preluării sau livrării expedierilor.

Utilizarea tuturor acestor echipamente mobile le permite curierilor să preia și să livreze mult mai rapid și eficient expedierile, iar urmărirea traseului acestora să se desfășoare în timp real.

Cea de-a doua prioritate a investițiilor Urgent Cargus a vizat optimizarea rețelei naționale de distribuție și a rutelor zilnice ale curierilor.

Cu peste 3 milioane de kilometri parcurși pentru a livra cele peste două milioane de expedieri în fiecare lună, alegerea celei mai bune rute de distribuție reprezintă un aspect esențial pentru industria actuală de curierat.

\ CITEȘTE ȘI "Brexit: The Movie", sau apologia unei Marii Britanii în afara UE

Astfel, Urgent Cargus a dezvoltat un program de optimizare a rețelei sale naționale de distribuție, în parteneriat cu ORTEC, unul dintre liderii mondiali în soluții de optimizare a rutelor de transport. 

Pentru implementarea programului de optimizare a rutelor de transport, Urgent Cargus și-a echipat flota de vehicule de curierat cu 2.000 de sisteme GPS.

Începând cu luna iunie a acestui an, vehiculele de curierat vor fi dotate cu 2.000 de tablete care încorporează aplicația de management a traficului, Waze. Astfel, curierii își vor putea alege zilnic cele mai eficiente și rapide trasee pentru livrarea expedierilor.

Urgent Cargus este o companie rezultată în urma fuziunii dintre Urgent Curier și Cargus International, ambele controlate de fondul de investiții Albris Capital. Fuziunea a avut loc în 2014.

Cu o rețea națională de 72 centre și depozite și o flotă de peste 2.600 de vehicule de curierat. Urgent Cargus are peste 2.900 de angajați și colaboratori a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 76,8 milioane de euro, în creștere cu oeste 10% față de 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
urgent cargus
investitii
servicii