UTI Grup a obținut certificarea ISO 37001, standardul internațional de combatere a corupției

UTI Grup a obținut certificarea ISO 37001, standardul internațional de combatere a corupției
scris 16 oct 2018

UTI Grup este prima companie cu capital integral românesc care obține certificarea ISO 37001, care confirmă că sistemul de management al companie este conceput pentru a preveni corupția în practicile de afaceri. Certificarea a fost acordată de organismul de certificare internațional PECB (Canada), a anunțat marți compania controlată de Tiberiu Urdăreanu.

UTI Grup și companiile afiliate, UTI Servicii și Mentenanță SA, UTI Facility Management SA și UTI Parking and Hotel Management SRL, au parcurs cu succes etapele unui amplu proces de audit care a analizat sistemul de monitorizare și prevenire a incidentelor de mită și corupție implementat de UTI pe baza standardului internațional de management ISO 37001.

Sistemul de management al riscurilor asociate corupției a fost integrat în procesele organizației și a completat politica de etică și conformitate, codul de conduită, precum și procedurile și instrucțiunile interne privind etica în afaceri, prevenirea corupției și bunele practici concurențiale pe care compania le avea deja.

Auditul de evaluare a conformității cu standardul ISO 37001 a confirmat că riscurile de corupție au fost identificate și analizate și că programul de conformitate și etică în afaceri al UTI este conceput pentru a limita și preveni riscurile asociate corupției, în acord cu practicile internaționale (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA). Auditul a fost realizat de PECB Europe, o companie internațională independentă, acreditată de International Accreditation Service Inc (SUA), și a fost condus de către unul dintre experții internaționali care au contribuit la elaborarea și publicarea standardului de certificare anti-mită.

"Această certificare confirmă angajamentul nostru față de etica în afaceri și validează eforturile considerabile făcute la nivel intern de a implementa și mai ales de a respecta valori etice și proceduri interne de conformitate aliniate celor mai ridicate standarde internaționale. Este, de asemenea, un semn clar pentru potențialii investitori, autoritățile de reglementare și partenerii de afaceri că acordăm o atenție deosebită culturii eticii în afaceri și responsabilității corporatiste", a declarat într-un comunicat Răzvan Petrescu, Președinte al Consiliului de Administrație al UTI Grup.

Punctele forte evidențiate de audit includ angajamentul managementului și al acționarilor de a menține și consolida o cultură etică în cadrul companiei, procedurile bine adaptate riscurilor și implicarea directă a angajaților în respectarea standardelor, a prevederilor legale și a reglementărilor interne.

Pe parcursul auditului și în etapele premergătoare acestuia, UTI a beneficiat de consultanță de specialitate din partea casei de avocatură Baker Mckenzie (SUA – biroul din New York) și a echipei Integrity Solutions (România).

Publicat în 2016, ISO 37001 este primul standard internațional de management al sistemului de prevenire a corupției, bazat pe o cultură a integrității, transparenței și conformității. Standardul ISO 37001 este aplicabil oricărui tip de organizație atât din sectorul public, cât și privat, indiferent de mărimea organizației sau domeniul de activitate.

Certificarea conform ISO 37001 reprezintă confirmarea faptului că organizația a implementat măsuri eficiente de control anti-mită.

UTI Grup este o campanie cu capital românesc, fondată în 1990, organizată la nivel operațional pe cinci linii de business: sisteme de securitate, tehnologia informației și comunicații, sisteme inteligente de transport, construcții și facility management. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uti
iso
anticoruptie