Vânzările de PC-uri au crescut în al doilea trimestru, pe fondul pandemiei

Vânzările de PC-uri au crescut în al doilea trimestru, pe fondul pandemiei
scris 10 iul 2020

Munca de acasă, forțată de pandemie, a determinat angajații să-și cumpere PC-uri noi, ceea ce a contribuit la creșterea pieței de PC-uri în al doilea trimestru al anului.

Deși există diferențe mari de estimare, atât IDC, cât și Gartner spun că piața PC-urilor va crește în al doilea trimestru al anului. Gartner spune că livrările de PC-uri vor fi mai mari cu 2,8%, în vreme ce IDC, mai optimist, vede o creștere de nu mai puțin de 11,22%, ceea ce ar fi chiar spectaculos pentru această piață.

Conform Gartner, în al doilea trimestru au fost livrate 64,8 milioane de PC-uri. În topul ierarhiei aflându-se Lenovo și HP, ambele cu puțin peste 16 milioane milioane de unități. HP ar fi avut o creștere mai mare în această perioadă și s-a apropiat la doar 0,1% cotă de piață de Lenovo.

Google va afișa context alături de imagini în motorul specific de căutare CITEȘTE ȘI Google va afișa context alături de imagini în motorul specific de căutare

Din top 5, singurul producător care scăzut în al doilea trimestru ar fi fost Dell.

Cei de la IDC spun că au fost livrate 72,3 milioane de PC-uri. În estimarea acestora, Lenovo pierdut aproape un procent, iar HP, cu +1,4%, ar fi preluat deja conducerea.

Cele două companii de analiză se pun de acord asupra a două aspecte: creșterile vin datorită lucrului de acasă și sunt doar temporare.

Piața PC-urilor a reușit anul trecut să înregistreze prima creștere anuală după 6 ani consecutivi de scădere.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell