Vânzările de PC-uri au scăzut cu 5,2% în trimestrul 2

Vânzările de PC-uri au scăzut cu 5,2% în trimestrul 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2016

Vânzările de calculatoare personale pe plan global au scăzut timp de șapte trimestre consecutive, iar în perioada aprilie - iunie 2016 au înregistrat un declin de 5,2%, la 64,3 milioane de unități, a anunțat firma de cercetare de piață Gartner, transmit site-ul venturebeat.com și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Singura veste bună vine din SUA, unde livrările au crescut cu 1,4% în trimestrul doi din acest an, la 15,2 milioane de unități. Este prima creștere din ultimele cinci trimestre.

Totuși, piața PC-urilor arată semne de îmbunătățire, deși încă nu se cunosc efectele votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit), au apreciat analiștii Gartner.

În rândul producătorilor, grupul chineze Lenovo a rămas lider mondial cu o cotă de piață de 20,5% potrivit Gartner, chiar dacă vânzările sale au scăzut cu 2,2%, până la aproape 13,19 milioane unități.

Pe locurile doi și trei se situează companiile americane HP (cu o cotă de piață de 19,1%) și Dell (cu 15,2%). Pentru ultimele două poziții din top cinci se luptă grupul taiwanez Asus (cu o cotă de piață de 7,3%) și cel american Apple (cu o cotă de piață de 7,1%). 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
gartner