Facebook a început să ofere opțiunea de criptare a mesajelor, deocamdată unui număr limitat de utilizatori

Facebook a început să ofere opțiunea de criptare a mesajelor, deocamdată unui număr limitat de utilizatori
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 iul 2016

Facebook a anunțat că a început să ofere, deocamdată unui număr redus de utilizatori, opțiunea criptării mesajelor, care oferă participanților la conversație mai multă intimitate. Funcția ar urma să fie disponsibilă tutoror utilizatorilor în următoarele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Vrem ca oamenii să poată folosi Facebook Messenger pentru orice conversație. În unele situații, este vorba despre lucruri amuzante și banale, cum ar fi trimiterea unor emoji unul către celelălat. În alte cazuri, conversațiile sunt foarte serioase și necesită securitate sumplimentară”, spune Tony Leach, manager de produs la Facebook, citat de Wall Street Journal.

Astfel, după testarea acesteia, Facebook va permite tuturor utilizatorilor să activeze funcția de criptare end-to-end, care împiedică interceptarea mesajelor. Funcția nu va fi însă activată automat, cum este cazul aplicației WhatsApp, deținută tot de Facebook, ci va reprezenta o alegere a utilizatorilor. WhatsApp a introdus recent criptarea end-to-end a mesajelor pentru toate conversațiile.

Aplicații de chat cu funcție de criptare - 5 soluții pentru cei care preferă o comunicare sigură CITEȘTE ȘI Aplicații de chat cu funcție de criptare - 5 soluții pentru cei care preferă o comunicare sigură

Informațiile legate de introducerea funcției de criptare de către Facebook au fost vehiculate în presă încă de luna trecută.

Prin criptare, mesajele trimise sunt codificate folosind o cheie unică, ce va fi folosită automat la celălalt capăt al conversației. Criptarea nu este o metodă infailibilă de securizare a comunicațiilor, dar spargerea secvenței de caractere folosite pe post de cheie este o operațiune de lungă durată, care necesită și o putere mare de procesare.

Facebook Messenger este una dintre cele mai folosite aplicații de chat, cu peste 900 de milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp
criptare
optiune