Facebook, dat în judecat pentru că ar fi facilitat atacuri ale militanților palestinieni asupra unor americani

Facebook, dat în judecat pentru că ar fi facilitat atacuri ale militanților palestinieni asupra unor americani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2016

Un grup de israelieni și palestinieni au dat în judecată luni Facebook Inc., companie căreia îi cer despăgubiri de un miliard de dolari, pentru că ar fi facilitat atacuri ale militanților palestinieni asupra rudelor lor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petenții sunt rude ale celor patru persoane cu cetățenie dublă, israeliană și americană, și ale unui turist american care au fost uciși în atacuri comise în Tel Aviv, Ierusalim și Cisiordania ocupată în perioada 2014-2016, scrie News.ro.

Ei au depus plângere la Tribunal pentru Districtul de Sud al New Yorkului și susțin că Facebook „a oferit susținere materială și resurse Hamas, cu bună știință, (...) facilitând capacitatea grupării teroriste de a comunica, planifica și desfășura atacuri și de a semăna groaza în rândul inamicilor săi”.

Facebook nu a răspuns direct la proces, dar a dat asigurări că își respectă regulile pentru blocarea conținutului care reprezintă un abuz. Un reprezentant al companiei din Israel a explicat că gigangul IT vrea ca „oamenii să se simtă în siguranță” atunci când folosesc Facebook.

„Nu permitem conținutul care încurajează la violență, amenințările directe sau discursurile care îndeamnă la ură pe Facebook. Am stabilit un set de standarde pentru comunitate (...) și îndemnăm oamenii să folosească instrumentele noastre de raportare dacă găsesc conținut despre care consideră că încalcă standardele noastre, pentru a putea ancheta și lua măsuri rapide”, a explicat el.

Procesul vine după ministrul securității din Israel a acuzat Faceboo de reticență în a ajuta la găsirea potențialilor militanți palestinieni, reducând incitarea la violență. În replică, societatea și-a apărat reglementările.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook