Veniturile Foxconn au scăzut din cauza slăbiciunii pieței electronicelor de larg consum

Veniturile Foxconn au scăzut din cauza slăbiciunii pieței electronicelor de larg consum
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Foxconn, cel mai mare producător de electronice contractuale din lume și principala companie de asamblare de iPhone-uri pentru Apple, a declarat duminică că veniturile din februarie au scăzut cu 11,65% față de anul trecut, din cauza slăbiciunii pieței electronicelor smart de larg consum, dar și-a menținut previziunile pentru primul trimestru, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile de luna trecută au reușit însă să atingă a doua cea mai mare valoare înregistrată pentru o lună februarie, fiind de 402,0 miliarde dolari taiwanezi (13,18 miliarde USD), operațiunile revenind la normal în campusul Zhengzhou din China, un centru important de producție a telefoanelor iPhone, care fuseseră perturbate de Covid, a spus compania într-un comunicat.

Producătorul britanic de cipuri Arm a decis să se listeze la New York, o lovitură pentru bursa din Londra CITEȘTE ȘI Producătorul britanic de cipuri Arm a decis să se listeze la New York, o lovitură pentru bursa din Londra

Producția de iPhone-uri s-a confruntat cu o întrerupere înaintea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou Lunar din ianuarie, după ce restricțiile pentru controlul Covid-19 au determinat mii de lucrători să părăsească liniile fabricii Foxconn din Zhengzhou.

Comparativ cu luna precedentă, veniturile au scăzut cu 39,12%, deși vânzările cumulate din primele două luni ale anului au crescut cu 17,94% față de anul precedent, datorită performanței deosebit de puternice din ianuarie, când operațiunile din Zhengzhou au început să revină pe drumul cel bun, scrie News.ro.

Pentru produsele electronice de larg consum smart care includ smartphone-urile, veniturile în februarie au scăzut de la an la an ”din cauza atitudinii conservatoare a clienților”, se spune în comunicat, fără a oferi detalii.

Analiștii spun că Foxconn asamblează aproximativ 70% dintre iPhone-uri.

Fabrica din Zhengzhou produce majoritatea modelelor premium ale Apple, inclusiv iPhone 14 Pro.

”Pe baza performanței veniturilor din primele două luni, perspectivele pentru primul trimestru din 2023 sunt aproximativ în conformitate cu așteptările pieței”, a spus Foxconn fără a detalia.

Analiștii se așteaptă ca veniturile din primul trimestru să crească cu aproximativ 4% de la an la an, potrivit Refinitiv.

Primul trimestru este în mod tradițional o perioadă mai liniștită pentru producătorii de tehnologie din Taiwan.

Apple a estimat luna trecută că veniturile sale vor scădea pentru al doilea trimestru consecutiv, dar că vânzările de iPhone ar putea să se îmbunătățească, deoarece producția a revenit la normal în China după opririle cauzate de Covid.

Acțiunile Foxconn au crescut cu 2,6% în acest an, sub performanțele bursei din Taiwan, care a crescut cu 10,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
electronice
apple