VIDEO Ce este proiectul Astra de la Google și cum poate duce folosirea inteligenței artificiale la un alt nivel

VIDEO Ce este proiectul Astra de la Google și cum poate duce folosirea inteligenței artificiale la un alt nivel
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Google a prezentat cele mai noi aplicații de AI generativ la care lucrează, iar cel mai interesant anunț este legat de „proiectul Astra” unde un „agent” conversațional foarte avansat răspunde în timp real la întrebări, în funcție de locul spre care îndrepți camera telefonului.

Dacă filmezi un peisaj îți poate descrie părți din el, iar dacă filmezi o zonă cu multe obiecte și elemente, te poate ajuta să găsești ceva exact, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
Viteza medie de download pentru internetul fix și mobil a crescut CITEȘTE ȘI Viteza medie de download pentru internetul fix și mobil a crescut



În demonstrația prezentată de Google se poate vedea cum o persoană îndreaptă camera smartphone-ului spre diverse obiecte și îi pune prin viu grai întrebări acestui nou agent de AI generativ ce are la bază o versiune nouă a modelului Gemini.

Îl poți întreba ce sunt diverse lucruri de pe birou, îl poți întreba ce ar trebui completat în grafice ca ele să fie mai bune și te poate ajuta să găsești lucruri pe care le-ai căutat fără succes. O altă parte a demonstrației arată cum poți îndrepta camera spre peisajul exterior și poți întreba noul agent conversațional ce clădiri sunt acelea.

Google spune că Astra este un agent „multimodal„ fiindcă îl poți întreba element de text, de audio și de video, în timp real, iar răspunsurile vor fi din ce în ce mai bune.

Google spune că Agent Astra poate răspunde și la întrebări tehnice dacă, spre exemplu, îi arăți scheme sau diagrame, și îi pui întrebări la obiect despre conținutul lor și despre ce lipsește.



Ideea este ca proiectul Astra să poată furniza mai multe informații utile, în timp real (datorită avansului la nivelului AI-ului generativ), decât aplicațiile de realitate augmentată precum Google Lens.

Astra va fi adăugat diverselor aplicații, însă în pași mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra
google